Saturday 7 July 2007

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.......................................7

Πόσο βρώμικο είναι άραγε το μυαλό ενός άνδρα; Περισσότερο από όσο φαίνεται ή χειρότερο από κάθε φαντασία; Ορισμένοι μάλιστα έχουν το θράσος να λεν πως, εσύ τους προκάλεσες. Φταις επειδή υπάρχεις, επειδή αναπνέεις, επειδή έτυχε να σε δουν τα μάτια τους ή να τους πεις καλημέρα.

Και αυτός έτσι θα είναι. Κοιτάζει τα πόδια μου, με καρφώνει στους γοφούς την ώρα που περπατάω. Τον κατάλαβα. Βλέπει ψηλή γυναίκα χωρίς περιττό κρέας και λιγώνει. Τον είδα πως με κοίταζε. Έχει ήδη ζυγίσει το στήθος μου. Όσο έχω τελοσπάντων. Έχει ήδη μετρήσει την περιφέρεια. Με έχει γαμήσει στο μυαλό του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Μόνο που δεν έχει ιδέα πόσο απίθανο! Νομίζει πως έχει να κάνει με άλλη μια, εύκολη λεία. Γυναίκα, μόνη, κλασσική συνταγή. Της προσφέρω ποτό, αυτή ευχαριστεί, πιάνουμε κουβέντα. Το ένα ποτό φέρνει το άλλο. Αρχίζουν τα κομπλιμέντα. Το δήθεν ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα στα μάτια να γυαλίζει η αλήθεια. Να την μαρτυρά, ο κάθε αναστεναγμός. Μια εξομολόγηση προσωπικής ιστορίας χρησιμεύει ως μοχλός οίκτου και οικειότητας. Μελετημένες τακτικές ή ένστικτο; Ο κυνηγός προσπαθεί να ξεγελάσει το θήραμα. Να το πιάσει. Να το ξεπεράσει.

Τι αστείος που ήταν πάντως με την κιθάρα μου αγκαλιά. Σχεδόν συμπαθής. Αλλά μη, όχι, δεν πρέπει να πέσω ούτε σε αυτήν την παγίδα. Ο χαριτωμένος, είναι από τις πιο ύπουλες μορφές αρσενικού. Κρύβεται πίσω από το χαμόγελο και το γέλιο που προκαλεί.

Η ευφορία μειώνει τις αντιστάσεις. Μυρίζει έρωτα. Είναι δούρειος ίππος. Μόλις μπει μέσα στο κάστρο, ο μαχητής ξεχύνεται. Νεκρώνει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης. Λεηλατεί. Βιάζει. Σκοτώνει. Το κάνει αργά, για να ικανοποιήσει την αρρωστημένη βουλιμία του.

Τα μάγουλα της είχαν ανάψει. Από την ίριδα έβγαιναν φωτιές. Οι σκέψεις τις, την κυρίευαν. Έμοιαζε να τις ζει. Ήταν αλλόκοτο πλάσμα αλήθεια. Όσο την κοίταζα, τόσο με μαγνήτιζε. Η όψη της ήταν σκληρή. Το βλέμμα απλανώς αποφασιστικό. Μα σαν να διέκρινα φόβο, κάτω από όλο αυτό το περίβλημα. Δικός της φόβος; Δικός μου; Το φρένο μου; Το φρένο της; Ή η σωφροσύνη; Μετά από τόσα ποτά δεν ξέρω πόση σωφροσύνη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Όση μου απομένει πάντως, δεν είναι ικανή με κρατήσει μακριά της.

Το τραγούδι της, υπέροχο. Ας μην κατάλαβα τι εννοεί με αυτούς τους στίχους. Η φωνή της, τόσο ιδιαίτερη. Γυναικεία ή ανδρική; Λευκή ή μαύρη; Δίχως να υπάγεται σε κανέναν κανόνα. Δημιουργία προσωπικής αρμονίας. Αγγελικά σκοτεινής. Αναμφισβήτητα χαρισματικής. Εύθραυστα σκληρής. Αυτή η ευαισθησία που διέκρινα με έκανε επιφυλακτικό. Προσεκτικό. Δεν πρέπει να γίνω εγώ, το εξιλαστήριο άλλοθι της. Να ξεσπάσει σε μένα όλη αυτή, την καταπιεσμένη οργή. Το αντίθετο. Με μένα θα μπορούσε να νιώσει ασφαλής. Να κλείσει τις πληγές της. Αν με άφηνε μονάχα να τις αγγίξω.

To be continued... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ , ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ Ή ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

17 comments:

alekos markellos said...

Καλημέρα. Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται...
:)

Anonymous said...

Φανταστικό...απο τη μία ο ερωτιάρης φοιτητής με την κοπέλα απο το ξενοδοχείο και απο την άλλη ο Φιλιπ με την τραγουδίστρια , τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες , σκοτεινοί όλοι τους ...να δούμε πως θα εξελιχθεί...έχω αγωνία

Καλησπέρα καλή μου
Πολύ ωραίο κείμενο

bladewalker said...

Η spitogata κρύβει άγριες νυχιές στην πορεία, είμαι πλέον βέβαιος!
NEXT?

Aphrodite said...

"Με μένα θα μπορούσε να νιώσει ασφαλής. Να κλείσει τις πληγές της. Αν με άφηνε μονάχα να τις αγγίξω."

Εκεί είναι όλη η μαστοριά!!!

Αν το καταφέρει ο άλλος αυτό μαζί σου, σε έχει κατακτήσει δια βίου!

(προβλέπω ανταλλαγή συντρόφων στην εξέλιξη του μυθιστορήματος, με τον φαλλοκράτη να κόβει φλέβες δια την ρομαντική ψυχή και τούμπαλιν...)

ΤΕΛΕΙΑ!

ΥΓ- λες να γινόταν... μπλογκοσύμπραξις κι η καλή σου να μην? χεχεχεχε
;)))

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ said...

εξακολουθείς να μας εντυπωσιάζεις. Περιμένω τις ανατροπές.
(αλέκο, νομίζω και το χρήμα μαύρο και μη)

Σπύρος said...

Έχει ανάψει φλόγα τρελή:)!!!

Spitogata said...

Καλημέρα.
Αλεκάκι σωστή η ρήση. Στην προσθήκη του Βασίλη περί χρήματος θα βάλω άλλη μια. Την αλήθεια. Αργά ή γρήγορα, πάντα βρίσκει τον τρόπο να αποκαλυφθεί.

-----------------------------------

Τρελόφ...εσύ είσαι φανταστική και όχι απλώς φαντασμένη. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής σας έχω παραπλάνήσει για τον αριθμό των πρωταγωνιστών με εκπλήσει ευχάριστα. Η "αλήθεια" θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Spitogata said...

Θεά - Bloggo - μανούλα! Το μυαλό σου στο πονηρό όπως πάντα! Άκου εκεί ανταλλαγή συντρόφων, "swapping" δηλαδή.
Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, το ομολογώ. Αλλά ούτε και εσείς μπορείτε να φανταστείτε τι έχω σκαρφιστεί εγώ.

Καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα της μπλογκόσφαιρας - την εφημερίδα - αν έχεις αναμειχτεί...σίγουρα θα έχει επιτυχία.

Spitogata said...

Blade - Lock...δεν βλέπω σχόλια επί του περιεχομένου...

Από αντρικά μυαλά περιμένω να μάθω αν προσεγγίζω σωστά τους αντρικούς χαρακτήρες ή όχι. Φωτίστε με!

kwstask said...

Καλησπερα σπιτογατα!το νεο μου μπλογκ(το παλιο βγηκε οφφ)ειναι το:kinwniawramiden.blogspot.com Οποτε θελεις περνα καμια βολτα.εχουμε καιρο να τα πουμε...

Anonymous said...

Λοιπόν αγαπητή γάτα από σπίτι, καλά το πας με την αφήγηση και μου αρέσουν οι εναλλαγές (όχι συντρόφων, ποια είμαι, η Θεά;) αφηγηματικής σκοπιάς. Περίμενουμε με αγωνία την αφηγηματική περιπέτεια.

Anonymous said...

Τι θελεις να πεις φιλεναδα οτι ο σεξουαλας φοιτητής και η κοπελα του ξενοδοχείου στη συνέχεια έγιναν ο Φιλιπ και η αλκοολική τραγουδιάρα με την κιθάρα ?

Μας έχεις μπερδέψει ρε κοπέλα μου άντε να βγάλουμε άκρη και το ΣΚ φευγω για 15ημέρες θα σκάσω χωρίς υπολογιστή μια μικρή δόση θέλω για να αντέξω ακούς??????????

Spitogata said...

Τρελοφαντασμένη μου...

μπορείς να αποδράσεις ανέμελη. Λόγω ιδιαίτερα φορτωμένων υποχρεώσεων δεν αναμένεται νέο επεισόδιο πριν την Τετάρτη...να μην σου πω για περισσότερο.

Ότι χάσεις πάντως θα τα διαβάσεις μαζεμένα και η ευχαρίστηση θα είναι μεγαλύτερη...να μην σου πω και η ιστορία πιο ξεκάθαρη.

Καλά να περάσεις και κάνε πολλά ΜΠΛΟΥΜ και για μας!

Αλεξάνδρα said...

Τετάρτη; και μέχρι τότε; ωχ δύσκολα βάζεις και τα διάβασα όλα μονορούφι...

Spitogata said...

Dora, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι σημαντικό να σε ενθαρρύνουν άνθρωποι με την δική σου γνώση και ποιότητα γραφής.

-------------------------------------

Adiple καλώς όρισες στο σπιτικό μου.
Έχει και τα καλά του...το μονορούφι.

run Stella, run said...

μ'αρεσει η περιτεχνη εναλλαγη χαρακτηρων και ιστοριων :)

και εγω στην ουρα για την ερχομενη τεταρτη!

d3lta said...

Διαθέτετε συγγραφικόν τάλαντο, τα συγχαρητήριά μου.

Περιδιαβαίνοντας το μπλόγκ σας, είδα ότι είστε λάτρης της μεγάλης μου αγάπης, της τζαζ, εύγε!