Friday 5 October 2007

I HAD A DREAM

Επηρεασμένη λες από την χούντα στο Myanmar, είδα ένα περίεργο όνειρο εψές. Οι δρόμοι είχαν γεμίσει στρατιωτικά οχήματα. Περιπολίες ασφαλείας είχαν κατανεμηθεί σε κάθε γωνιά. Ίσχυε απαγόρευση κυκλοφορίας και οι "επαναστάτες" διώκονταν, βασανίζονταν και εκτελούνταν. Μας συνέλαβαν και εμάς. Τον άντρα μου και μένα. Οι δεσμώτες μας οδήγησαν σε ένα κελί, που έμοιαζε με γραφείο κλειστό χωρίς παράθυρα και κάγκελα. Ήταν θέμα ωρών, να νιώσουμε την ανάσα του θανάτου στο σβέρκο μας. Ξαφνικά βλέπουμε μέσα στο ίδιο κελί μια κοπέλα περίπου 20 ετών. Αλαφιασμένη και ξαναμμένη. Ήταν πανέμορφη. Ιδανική. Αγρίμι σκέτο. Πέφτει πάνω στον άνδρα μου και αρχίζει να τον φιλάει, να τον χαϊδεύει, να ορμάει στον λοβό του αυτιού του. "Σε θέλω...τώρα!", του ψιθύρισε λάγνα. Εκείνος φανερά ξαφνιασμένος, μα και ταυτόχρονα, αναπάντεχα ερεθισμένος τραβήχτηκε. "Δεν μπορώ...δεν βλέπεις; Την ρώτησε. "Είναι η γυναίκα μου εδώ και μας κοιτάζει. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι, που μπορεί να την πονέσει" είπε και με κοίταξε κατάματα. Η μικρή έριξε επάνω του το κορμί της με όλη της την δύναμη, γύρισε το κεφάλι πάνω από τον ώμο της, με κοίταξε πονηρά, κατέβηκε πιο χαμηλά και μίλησε. "Ακόμα καλύτερα, αν η γυναίκα σου έχει πρόβλημα, θα μας το πει..." Το όνειρο θα μπορούσε να τελειώσει κάπου εδώ. Μα όχι...συνεχίστηκε... Με ένα νεύμα έδωσα την συγκατάθεσή μου. Συνεχίστε...η ζωή μας σε λίγο σταματάει, ας προλάβουμε έστω ένα όργιο, σκέφτηκα. Το τελευταίο μου δώρο προς αυτόν...όσο είμαστε ζωντανοί! Η αδρεναλίνη ανέβαινε τόσο από το θέαμα, όσο και από την αγωνία μήπως η πόρτα ανοίξει και η τελευταία στιγμή της ερωτικής διέγερσης κλείσει. Η πόρτα άνοιξε...αλλά ευτυχώς δεν ήταν για κακό. Κανένας δεν μας διέκοψε. Οι φύλακες απλώς πέταξαν μέσα έναν νεαρό... και την έκλεισαν ταχύτατα πίσω του με βρόντο. Ήταν τόσο όμορφος. Αν και σαστισμένος από την ιδιόρρυθμη κατάσταση που βίωνε, βρήκε τον τρόπο να αστειευτεί. "Μη μου πείτε, εδώ ικανοποιεί ο μελλοθάνατος την τελευταία του επιθυμία". Γελάσαμε όλοι. Την στιγμή που μικρός Άδωνις με έσφιξε στην αγκαλιά του, έτοιμος να ΜΕ μεθύσει σε ένα του φιλί, το όνειρο έσβησε. Ξύπνησα. Άντε τώρα να βρει κανείς ονειροκρίτη, να το κρίνει...

19 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Ήταν ανάγκη να ξυπνήσεις πάνω στο καλύτερο;
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά χάσαμε κι εμείς την περιγραφή της συνέχειας...

Αλητισσα said...

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τον Ασκαρ..
Τι γκαντεμια!!
Καλη μερα..

Spitogata said...

Δίδυμες ψυχές...Α+Α... την συνέχεια μπορεί την πλάσει ο καθένας με την φαντασία του.

Προσωπικά στέκομαι περισσότερο στα συναισθήματα που ξυπνάει μέσα μας η ιδέα του Θανάτου.
Αν μπορεί να απελευθερώσει τα ερωτικά ένστικτα και να σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς ακόμα και ότι αγαπάς πιο πολύ, σε αυτή την ζωή.

Haris said...

Τι τον θες τον ονειροκρίτη;;;!!! Μερικά πράγματα καλύτερα να μένουν καλυμμένα από το πέπλο του άγνωστου, του αναπάντεχου...

Η θέληση για ζωή, για τις μικρές ευτυχίες, μεγαλώνει κοντεύοντας στον θάνατο...έστω και εικονικά...

If...ιγένεια said...

Ξανακοιμήσου!

Αλητισσα said...

μα, νομιζω οτι ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι σε περιοδους πολεμου το ερωτικο ενστικτο ειναι ενισχυμενο..
Οσο για τη μοιρασια;
Μοιραζομαι τα παντα αδιαμαρτυρητα το συγκεκριμενο δε νομιζω οτι θα ηθελα αν ηταν να πεθανω νομιζω οτι θα τον ηθελα για μενα..
Τωρα βεβαια ειναι και ο νεαρος που μπηκε μετα..
Χμ μαλλον και τους 2 θα ηθελα κι ας κατηγορηθω για πλεονεξια..χα χα

Heliotypon said...

Αυτό σου δείχνει ότι τα αισθήματα (ερωτικής) ιδιοκτησίας ανθρώπου υποχωρούν εμπρος στην επαφή με την τελική ευθεία! Κατ' εμέ αυτά μπορόυν να ξεπεραστούν και πολύ ενωρίτερα, αρκεί να ξεφύγουμε από τους μύθους με τους οποίους μας ανέθρεψαν και που ισχύουν στις περισσότερες περιοχές του κόσμου αλλά όχι σε όλες. Σε μερικές, που δεν μολύνθηκαν από την θρησκευτική εξουσία, δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό στην ανταλλαγή ή μοίρασμα του συντρόφου. 'Ομως ακόμη και στον δυτικό κόσμο, με τα ταμπού που κουβαλά, πολλά ζευγάρια έχουν καταφέρει να υπερβούν την ατομικότητα και να μοιράζονται τους συντρόφους τους. 'Ισως θα έχεις ακούσει για τους swingers...

Spitogata said...

Heliotypon...

έχω ακούσει περί wife swapping, δηλαδή ανταλλαγή γυναικών - συζύγων και partner swinging - ανταλλαγή συντρόφων. Το γεγονός πάντως ότι είναι ξενόφερτοι όροι δείχνει και πόσο μακρυά είναι από την ελληνική νοοτροπία.
Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι άνθρωποι και ακόμα πιο πολύ οι γυναίκες είμαστε ευαίσθητα, εγωιστικά και κτητικά όντα απέναντι στους συντρόφους μας.
Χρειάζεται απόλυτη αποενοχοποίηση, σύμπνοια και αυτοέλεγχος των συναισθημάτων του "αύριο", προκειμένου τέτοιου είδους "μοιράσματα" να ενισχύσουν μια σχέση και να μην την διαλύσουν.

-----------------------------------

Χάρη, έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι το υπέροχο με τα όνειρα...Το άγνωστο, το αναπάντεχο.
Λένε συχνά επίσης πως τα όνειρα εκφράζουν το υποσυνείδητο.
Προσωπικά ούτε χούντες θέλω να ζήσω, ούτε το ενδεχόμενο εκτέλεσης να αντιμετωπίσω, ούτε τον άντρα μου να τον χαρίσω!

-----------------------------------

Ιφιγένεια...ξανακοιμήθηκα...αλλά συνέχεια στο ίδιο όνειρο δεν είδα!
Θα γράψω σε νέο ποστ, ένα καινούργιο!

-----------------------------------

ΑΛΗΤΙΣΣΑ...Η Δεύτερη απάντησή σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Γυναικεία με Γ κεφαλαίο. Γελάω ακόμα!
Στην δική σου βερσιον βγάζουμε την πιπίνα από την μέση και κρατάμε τα δύο αρσενικά...not bad...not bad at all!

Ά! και μια πληροφορία που θυμήθηκα εκ των υστέρων.
Στο πλαίσιο της σύντομης γνωριμίας με τον νεαρό τον ρώτησα με τι ασχολείται και η απάντησή του ήταν ...Γυμναστής! Ο σύζυγος γούρλωσε τα μάτια και μάλλον έδωσε τέλος στο όνειρο, μια ώρα αρχύτερα!

hasapi grammata said...

ena pragma me sinarpazi sta oneira: oi pollaples analisis tou asiniditou kai ouxi tou iposiniditou. oles oi taragmenes enoxes ksepidoun kai simperiferode san diavolakia se eleftheras voski kolasi, o erotismos palete se rithmous apo daoulia kai violia kai ola ginode staxti...
kai alla oneira parakalo! osoi ta epanaferoume stin mnimi mas to epomeno proino epithimoume na valoume ti zoi mas se nea taksi, den eimaste treloi (dioti os gnoston oi treloi den vlepoun oneira) kai exoume dinatotites na kanoume asinidito-sineidito ena kai to afto...
pos paei i egimosini ideon?
ena fili!

Αλητισσα said...

Και γυμναστης; και σου χαλασε ο συζυγος το ονειρο;
Εσυ να τα βλεπεις που ηθελες να του αφησεις να μπαλαμουτιαζει την πιτσιρικα ταχα μου, ταχα μου πως θα πεθαινατε..
Βρε συ εγω αμα πετυχαινω τετοια ονειρα(οχι δηλαδη συχνα σχεδον ποτε, αστα, "ουτε ο υπνος δε με παιρνει που λεει και η Λουκρητια" ξανακοιμαμαι και τα φερνω στα μετρα μου..
Οχι σα μια φιλη μου που ειδε οτι το εκανε με το Ρουβα κι ειχε ενα πουλι μικροτερο κι απο μπαμια,Θεος φυλαξει!! ο Ρουβας!!!;
Αντε και καλη βδομαδα..

drunk tank said...

xa xa xa!
κάτι σου λέει το όνειρο αλλά τι;
κρίμα πάντως να σε αφήσει έτσι σύξυλη, δίχως μια γεύση καν.
να διαβάσεις το Traumnovelle του Arthur Schnitzler. Αυτό που βασίστηκε πάνω του το Eyes Wide Shut.
κάτι θα βρεις εκεί, σίγουρα...

piece de resistance said...

swinging..swapping dreaming
utopia's unwinded Sometimes i keep dreaming when awake otherwise it does not work life i think come vist our dark room of dreams if you wish http://doresist.blogspot.com/2007/10/room-51524-tenants-name-woman.html

Anonymous said...

Αχ φιλενάδα τι όνειρο ήταν αυτό ?

Και να ξυπνάς πάνω στο καλύτερο...αδικία , ίσως όμως σταθείς τυχερή και σύντομα δεις την συνέχεια....

Spitogata said...

Καλώς τον Χασάπη μου!

Περισσότερα όνειρα οσονούπω...ερωτικά και μη. Πιστεύω ότι μέσα του κρύβουν νοήματα και μηνύματα που καλά θα κάνουμε να τα αποκωδικοποιούμε.

------------------------------------

Αγαπημένη Αλήτισσα...μπάμια ο Ρουβάς?
Αυτός και αν είναι ο εφιάλτης Του!

-----------------------------------

Κωνσταντίνε δεν το έχω διαβάσει, αλλά την ταινία την έχω δει και δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μου.
Την καλησπέρα μου.

Spitogata said...

piece de resistance...με γεια το νέο blog. Έχεις γερές "αντιστάσεις"...


-------------------------------------

Τρελοφαντασμένη μου, δυστυχώς νομίζω πως ούτε στον ύπνο μου δεν μπορώ να κερατώσω τον καλό μου!
Φιλιά πολλά...

If...ιγένεια said...

Περιμένω το καινούργιο λοιπόν.

drunk tank said...

καλημέρα!

όταν πρωτοείδα την ταινία με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό, παρότι από κιούμπρικ περίμενα περισσότερα. διαβάζοντας το βιβλίο έλυσα κάποιες απορίες από την ταινία και συνειδητιποίησα το δύσκολο του εγχειρήματος να γυριστεί σε ταινία.
το προτείνω ανεπιφύλακτα και μετά να ξαναδείς την ταινία!

Μιλ1 said...

Τί μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε ένα κελί και μάλιστα με αυτή τη "σύνθεση"; Μόνο οι παπατζήδες ήταν οι χαζοί που καθόντουσαν με την Βουγιουκλάκη και τραγουδούσαν!!! χαχα!

Εγώ πάλι (η Κατίνα) το πρωί θα μάζευα τα μαλλιά της (20χρονης) από το μαξιλάρι μου!!!

Heliotypon said...

Οι 'Ελληνες μπορεί να αργούν αλλά όταν ξεκινήσουν δεν τους πιάνεις! Δες τους τόπους γνωριμιών στο Internet και θα ανακαλύψεις ότι τα ζευγάρια που ζητούν ζευγάρια με σκοπό την ανταλλαγή συντρόφων είναι πάρα πολλά στην Ελλάδα. Χιλιάδες! Αυτό κάτι δείχνει. Δέσμιοι των θρησκευτικών προκαταλήψεων και ψευδολογιών για χιλιετίες, οι 'Ελληνες ανεκάλυψαν, επί τέλους, την απάτη και αντιδρούν! Η απελευθέρωση των, νέων ιδίως, ζευγαριών (ναι και παντρεμένων, ακόμη και στην, παραδοσιακά, άκρως συντηρητική Κρήτη) είναι σοβαρή ένδειξη αυτής της μεταβολής.