Friday 24 August 2007

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Όσες μεγαλοστομίες και να λεν οι πολιτικοί... τίποτα δεν μπορεί να αναστήσει μια ανθρώπινη ζωή...

25 comments:

Anonymous said...

Μπορούμε όμως να διώξουμε Καραμανλή-Παπανδρέου ώστε να σωθούμε:

www.hellenicdynamism.blogspot.com

Paranoia said...

όλοι θρηνούμε
και είμαστε εικόνα μιας κοινωνίας που εκκολάπτουμε τα αυγά της δυστυχώς

:-((((

Θερμεσιλαος said...

ενός λεπτού σιγή, ή άπειρων λεπτών διαμαρτυρία; πού να πήγε άραγε, πού να καταχωνιάστηκε ε έννοια του ενεργού πολίτη;

Anonymous said...

Δυστυχώς και σήμερα, ενός λεπτού σφαγή.

Ασκαρδαμυκτί said...

ενός λεπτού σιγή εμείς και μιας ζωής σιγή οι πολιτικοί μας!

If...ιγένεια said...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Αλεξάνδρα said...

πολλών λεπτών οργή, θυμός.

paranoia συμφωνώ...

θλίψη και μαυρίλα... και έχουμε ακόμα μέχρι τον πάτο...

Spitogata said...

Ν.Τσακίρη...
H Σπιτόγατα έχει επανειλλημένως καταφερθεί εναντίον των φαινομένων νεποτισμού. Τόπο στους άξιους και όχι στους κληρονόμους!

-----------------------------------

Παράνοια με πιάνει...

-----------------------------------

Θερμεσίλαε έχεις απόλυτο δίκιο. Τον τίτλο τον διάλεξα ενδεικτικά, διότι ήμουν σίγουρη πως θα ακουστεί από τα χείλη πολιτικών. δεδομένου του εθνικού πένθους.
Ο ενεργός πολίτης όμως, χρειάζεται συντονισμό και όχι αποκλεισμό από τις ενέργειες.
Στην Ελλάδα του σήμερα μόνο χρήματα μας ζητάν ευχαρίστως να δώσουμε...όταν πάμε στο μέτωπο να παλέψουμε οικειοθελώς τις φλόγες, έχοντας γνώση του ιδιαίτερου χώρου, μας διώχνουνε.

Τα δε λεφτά , τύπου μαραθωνίων για τα θύματα που έπληξε το Τσουνάμι, δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους. Καλύπτουν τα έξοδα των υπουργών και των παρατρεχαμενων τους...στις περιοδείες που οργανώνουν για τα μάτια του κόσμου στις πληγείσες περιοχές.

Spitogata said...

Και χτες και προχθές και σήμερα...αθώοι θυσιάζονται στον βωμό της ανικανότητας, Ντόρα.

Η δε σιγή των πολιτικών Ασκάρ, ώρες - ώρες είναι προτιμότερη από την ασύδοτη έκφραση της βλακείας τους. Ενδεικτική η δήλωση Βουλγαροκτονάκη έξω από την Αρχαία Ολυμπία, όπου κόμπαζε πως ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα, έσωσε τα μνημεία ε...και αν κάηκαν μερικά δέντρα στον Κρόνειο λόφο, δεν έγινε και τίποτα Μωρέ!
ΜΌΝΟ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΆ ΔΕΝ ΈΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΆΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ!

Spitogata said...

ΙΦ...ΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...

ΜΑΥΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ,
ΜΑΥΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

-----------------------------------

ADIPLE...
Kαλώς επέστρεψες μεν, σε κακή στιγμή δε.

Το μαύρο κυριαρχεί. Στην καρδιά, στην ψυχή, στην ίδια την ζωή.

drunk tank said...

κι δυστυχώς όχι μόνον μια ανθρώπινη ζωή. και τα ζώα του δάσους, τα πρόβατα και τις αγελάδες των βοσκών, το δάσος που είναι η ζωή μας η ίδια. αυτά ποιος θα τα αναστήσει;
τους ανθρώπους που μείναν πίσω, που κάηκε η ζωή τους (σπίτια και αγροτικοί τομείς εργασίας);
την ελληνική οικονομία που κατέρρευσε πάλι (η παραγωγή ελαιολάδου και εσπεριδοειδών βασιζόταν πολύ στην πελοπόνησσο. τώρα ακόμα και αυτά θα τα εισάγουμε αντί να τα εξάγουμε);
δυστυχώς είναι πολλά τα γιατί. και η οργή περισσεύει

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

ΦΡΙKH!!!!!!

Γλαρένια δάκρυα

Anonymous said...

Μέχρι να πάρουν τις ψήφους και μετά θα τα ξεχάσουν όλα.
Τώρα στη θεωρία όλα τα ξέρουν και τα μπορούν , στην πράξη δεν κάνουν τίποτα δυστυχώς και αυτοί που χάθηκαν με τίποτα δεν γυρνάνε πίσω.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Anonymous said...

Μπορώ να έχω ένα μαιλ σου ?

Θερμεσιλαος said...

"Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα στο καμίνι της φωτιάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα πες μας πάλι τι ζητάς..."

Spitogata said...

Drunk tank, όσοι έχουμε ζήσει την ελληνική ύπαιθρο, έχουμε γευτεί τους περήφανους καρπούς της και αναπνεύσει με όλες τις αισθήσεις μας τον κάποτε ονειρικό της αέρα, πενθούμε διπλά.

Σε ορεινό χωριό της Ζαχάρως έχω ζήσει. Χωριό που κόντεψε να σβηστεί από τον χάρτη. Αγαπημένοι μου άνθρωποι, πάλευαν με τις φλόγες αβοήθητοι. Άνθρωποι που χάθηκαν.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος θα επιρρεάσει πολλές γενεές. Δεν διαφωνώ, ούτε το μειώνω. Το κάθε Τραί, το κάθε σπαράγγι, το κάθε δέντρο ελιάς, αμπέλι ή δέντρο ήταν η περιουσία αυτού του τόπου.

Η κάθε ζωή που έσβησε όμως, δεν μπορεί να κοστολογηθεί.

Τι να κάνει τα 50.000 ευρώ που θα εισπράξει ο άνδρας αυτός που έχασε την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους, σφιχταγκαλιασμένα στις φλόγες. Τι? Θα ακούσει ξανά τα γέλια τους? Θα τα δει όπως ονειρευόταν? Ή μήπως τα λεφτά θα τον κάνουν ευτυχισμένο τώρα πια?
Κρίμα, δάκρυα.

Spitogata said...

Φυρδην, Τρελοφ, Θερμεσίλαε, τα λόγια ώρες - ώρες περισσεύουν.

Περιμένω να καταλαγιάσει μέσα μου η οργή και η θλίψη, για να γράψω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Μα όσο βλέπω αυτήν την τραγωδία, να γίνεται αφορμή για ηλίθια πολιτική, εξοργίζομαι ακόμα περισσότερο.

Μάνα και πατέρα έχω...
Οργανωμένο κράτος δεν έχω!

drunk tank said...

έχεις απόλυτο δίκιο. η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται και ο πόνος της απώλειας δεν σβήνει μήτε απαλύνεται με χρήματα, με όλα τα χρήματα του κόσμου.
και σίγουρα όλοι μας έχουμε αηδιάσει με την "ευκαιρία για πολιτική" που βρήκαν κάποιοι πάνω από την καμμένη γη και τους ανοιχτούς τάφους.

ας σιωπήσω εγώ και γι αυτούς

Anonymous said...

Check your mail

If...ιγένεια said...

Θα θρηνήσουμε τους νεκρούς μας και όσα χάθηκαν μαζί τους και θα ξανασηκωθούμε, θα μας πάρει καιρό αλλά θα ξανασηκωθούμε..

Paranoia said...

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ArtBomber said...

Πρόταση συνεργασίας για τη συγγραφή ενός βιβλίου.

O Αrtbomber σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Επειδή θέλει να αποτελέσει την ουσιαστική εναλλακτική πρόταση τέχνης και τον πολύτιμο συνεργάτη κάθε νέου καλλιτέχνη που πλέον δεν θα χρειάζεται «καλές δημόσιες σχέσεις» για να αναδείξει το ταλέντο του.

Επειδή πιστεύει ότι ο μοναδικός κριτής ενός λογοτεχνήματος είναι και πρέπει να είναι ο αναγνώστης και όχι ο reader-υπάλληλος μιας εταιρείας

Ο Artbomber αναζητά 30 bloggers – συγγραφείς για μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Αν σ’ ενδιαφέρει να συμμετάσχεις, στείλε e-mail στο info@artbomber.com για να σου αποσταλεί ενημερωτικό κείμενο με λεπτομέρειες και οδηγίες συνεργασίας.

Artbomber.com
Το site των δημιουργών.

Aggelos Spyrou said...

http://sosetodentro.blogspot.com

bladewalker said...

Όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος.

Μάλιστα ο ΟΗΕ ζήτησε απο την κυβέρνηση να αναλάβει και την αναδάσωση του Αμαζονίου.

Ανταποκριθήκαμε άμεσα. Στέλνουμε Πολύ-δώρα, Σουφλέ και για σιγουριά Ντόριτα.

Ο Πολύ-δώρας, ως συνήθως μπήκε σε λάθος αεροπλάνο και πήγε Σαχάρα, όπου έγινε έξαλλος. Νόμιζε πως με την Πελοπόννησο είχε καθαρίσει.

Μύθος said...

Δυστυχώς οι μεγαλοστομίες των πολιτικών πείθουν πολλούς στην Ελλάδα ότι θα μπορούσαν να αναστήσουν και τους χαμένους, φτάνει να τους ψήφιζαν...