Friday 8 June 2007

ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΠΙΤΙ

...είναι φατσόνι ο εισβολέας! Μπήκα στην κουζίνα. Τρόμαξα. Ένας γατούλης είχε κουλουριαστεί στον καναπέ. Είχε μπει μάλλον από το παράθυρο, που όταν έχει καλό καιρό αφήνουμε ορθάνοιχτο.
Κοίταξα το μπωλ μου. Ναι...καλά το είχα υποψιαστεί! Ο νεαρός είχε καταβροχθίσει όλες τις κροκέτες μου, χόρτασε και τώρα την έπεσε με τυμπανιασμένη κοιλίτσα για χουζούρι! Πήγα να θυμώσω. Άρχισα να αρθρώνω εκείνες τις κραυγές που βγάζουμε εμείς οι γάτοι όταν απειλείται ο χώρος μας. Εκείνος ξύπνησε, με κοίταξε με μάτια γεμάτα παράκληση...σαν να μου έλεγε, μην με διώχνεις, είμαι χαδιάρικο γατί...Νιααρρρρ.

τι του λέμε τώρα αυτουνού...Έξω απο την παράγκα ρεεεε! Είναι reserved! Χμμμ. Όντως είναι γλύκας. Μου δήλωσε υποτέλεια, χαϊδεύτηκε στην γούνα μου και αχ...προς στιγμήν το γλύτωσε το ξύλο! Όχι όμως και να μου στρογγυλοκαθίσει στο σπίτι. Σαν σίφουνας εισβάλλει μόλις ανοίγει η πόρτα και τρέχει κατευθείαν στο "ψητό"! είμαι καλομαθημένος τί να κάνω;

-"Εδώ φίλε μου'', έκανα το λάθος να του εξηγήσω : "Τα αφεντικά είναι πολύ καλά. Με ταίζουν, με ποτίζουν, με χαϊδεύουν όλη μέρα, με αφήνουν να κοιμάμαι στο κρεββάτι και τους σουέντ καναπέδες τους, τη νύχτα. Πασάς είμαι!

...βέβαια έχουν κι αυτή τη μανία με τα δόντια! Το χειμώνα πέρα βρέχει, μπομπουνίζει και χιονίζει κι εγώ...δίπλα στο τζάκι! Τυχερό ήμουν; Μπά... Την πήρα χαμπάρι από νωρίς την δουλεία. Κατάλαβα πως εγώ για τους δρόμους δεν ήμουνα...Ή Ταν ή επί Τας.

Και πέτυχα. Έγινα του σπιτιού και του σαλονιού. Αλλά μικρέ ύπουλε...μην ξεχνάς. Όσο και να σε συμπαθώ... Σπιτόγατα στο σπίτι μας είναι μόνο ΜΙΑ! Θα πρέπει να το χωνέψεις αυτό, αν θες να τα πάμε καλά, πιτσιρικά".

...με βλέπεις που σε κοιτάω;

Η αλήθεια είναι πως ο πιτσιρίκος ήταν πολύ πεινασμένος. Και για κροκέτες και για χάδια: Όλο κλαίγεται και τρίβεται στους δικούς μου, για να το αφήσουν να μείνει μαζί μας! Αυτό πάει πολύ! Ξουτ του λένε αυτοί... στην πλάτη πέφτει εκείνος και εκλιπαρεί για ένα χάδι.
-"Σφάξτε με αν θέλετε", σαν να λέει: "Εγώ δεν πάω πουθενά"!
-"Τον βλέπεις;" μου λένε με την σειρά τους. "Έχει και αλλού γατιά που κάνουνε χαδάκια!"
-Γκκκρρρρρρ......ννιιιιιααααααρρρρρρρ, θα το σβερκώσω το άτιμο! Χχχχχχσσσσαρ!
Δεν σου είπα μικρέ πως είμαι ο Δίας ο χαδιοαχόρταγος; Ε; Πώς έπεσα πριν από τέσσερα χρόνια, ούτε δύο μηνών δεν ήμουν ,στις ρόδες του αυτοκινήτου τους, με ένα και μοναδικό όραμα :
-Αγκαλιά, μάσα, ξάπλα, αγάπη, ασφάλεια, κοτόπουλο στο φούρνο, τζάκι ή ...ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Την είχα φιλοσοφήσει από μικρός την ζωή!
...με όλη αυτή την αναστάτωση, έχω μείνει πίσω και στο διάβασμα! Ούφ. Έκανα το μετέωρο βήμα. Θυμάμαι ακόμη τα λάστιχα να στριγκλίζουν και το αυτοκίνητο να σταματάει...μπροστά στα μουστάκια μου! Έτσι τους κέρδισα ρε εισβολέα ...με αυτοθυσία...όχι με το δήθεν γλυκό προσωπάκι! Το έπαιξα κορώνα γράμματα! Η μια ζωή χαρισάμενη ή τίποτα! Τζαμπαντζή, που τα θέλεις όλα έτοιμα... Είναι και όμορφος ο άτιμος. Λευκός με γκρι πιτσιλιές και τεράστια πράσινα μάτια.
Όχι όσο όμορφος είμαι εγώ, αλλά να, σαν αίλουροι θα μπορούσαμε να είμαστε και αδέλφια! Πού ξέρεις; Ίσως να είναι και γιος μου από την εποχή που ακόμα ορθωνόταν το κάστρο! Τώρα παίζει έξω στον κήπο, χορτάτος και αμέριμνος. Η μαμά είναι έγκυος και δεν θέλει λέει άλλα γατιά μέσα στο σπίτι! Ευτυχώς!
Αλλά όσο να΄ναι... τον λυπάμαι. (κι ας μην του το δείχνω, μην πάρει αέρα ο μπούλης και μας καβαλίσει...) Γιατί να τρώει τα αποφάγια μου, γιατί να μην έχει ένα σπίτι σαν και μένα, με κρεβάτια και καναπέδες; Είναι και ΣΥΝ-καστράτος (ευνούχος)...δεν θα αντέξει για πολύ καιρό στον αδίστακτο, σκληρό, έξω κόσμο...
Είναι καταδικασμένα άκακος για τον αδισώπητο κόσμο των αδέσποτων. Ξέρω, βλέπω στην τηλεόραση πως περνούν οι homeless... Εκεί, που κυκλοφορεί ο αδίστακτος Μαύρος Γάτος!
Όλα και όλα όμως. Όχι, και να οικειοποιηθεί με εισβολή, το δικό μου σπιτί! Δεν είμαι απλώς Σπιτόγατα...είμαι και ...Ζηλιαρόγατα. Εάν τολμήσεις να πλησιάσεις με πονηρές διαθέσεις... βγάζω νύχια! Βγαίνει ηΤίγρης από μέσα μου! Για το καλό όλων μας λοιπόν... (γιατί εδώ που τα λέμε δεν μου αρέσουν οι πολλές- πολλές επιθετικότητες τώρα τελευταία)...Πάρτε τον.
Όνομα δεν έχει...ψυχή όμως έχει! Αν σας αρέσουν οι χαδιάριδες γατούληδες - οι καστράτοι - οι σπιτόγατοι...σας εκλιπαρώ...Πάρτε τον απο εδώ! Δώστε του ένα σπίτι και πολύ - πολύ αγάπη για να μην... του βγάλω εγώ το μάτι!
Ξέρει αυτός να σας το ανταποδώσει απο το πρώτο λεπτό! Στις γαλιφιές είναι ΠΡΩΤΟΣ!!!

18 comments:

Μαύρος Γάτος said...

Κούκλος ο τύπος!

Αν δεν είχα αυτήν την τρομερή αλλεργία, θα τον έπαιρνα για παρεούλα στη Λίζα...

Αλλά ήδη με το ένα γατί υποφέρω, σκέψου με δύο!

Παρεμπιπτόντως, χτύπησε τηλ την ώρα που μπήκα στο blog σου και άκουγα ώρα τη μουσική - εξαιρετικές επιλογές! Κάνεις καπου εκπομπή;

Anonymous said...

Καλέ τέτοιο ωραίο γατί και θέλεις να το δώσεις?

Κρίμα είναι ξανασκέψου το σε παρακαλώ .

Spitogata said...

Καλώς τον Γάτο...
Οφείλω να σε προειδοποιήσω πως στην γειτονιά μου κυκλοφορεί ένας πολύ άγριος Μάυρος Γάτος. Από αυτούς που τρώνε και ανθρώπους! Αν έχετε κάποια συγγένεια, σε παρακαλώ πές του να συμμορφωθεί!

Με αλεργία και έχεις γάτα...πρέπει να την αγαπάς πάρα πολύ!Εύγε...εσύ μπορείς να εξαιρεθείς από την διεκδίκηση της κηδεμονίας του Άσπρου Γάτου... με γκρί πιτσιλιές!

Τέλος αν και ξεκίνησα από το ραδιόφωνο, με ρούφηξε η τηλεόραση. Έχω πάνω από 10 χρόνια να κάνω εκπομπή.
Σε ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια...πάνω που ήταν να αφαιρέσω το podcast, τώρα με τον αέρα που μου έδωσες θα του προσθέσω κι άλλα κομμάτια!


Να ΄σαι καλά!

Spitogata said...

Τρελοφαντασμένη μου που είσαι πιο γνωστική από όλους μας, ναι είναι γλύκας.

Αλλά όπως θα διάβασες , σπιτόγατα είναι μόνο ΜΙΑ.

Αυτός δεν θα πεινάσει ποτέ έξω...αλλά εδώ είναι καταδικασμένος να παραμείνει ΕΞΩ.
Κρίμα γιατί είναι γεννημένος γάτος του καναπέ...

Με ακούτε???????

alekos markellos said...

έχω έναν φίλο με "σουβλακερί", είναι παχύς ο γάτος;

Τάσος Ν. Καραμήτσος said...

Ωραίος ο γατούλης και πιο ωραία η περιγραφή
Κρίμα που δν μπορεί να συνυπάρξει με το σκύλο μας
Καλημέρα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!
΄Οπου γκρι αν βάλεις κανελλο-κόκκινο (κατά το μπορδοροδο-κόκκινινο της.... Μοιραράκη), είναι ο Κανέλλος μου + άλλες δύο + το σκύλο μας

Γλαρένιες αγκαλίτσες

Σπύρος said...

Μιλάμε για τρελή φάτσα! που να το δώσεις άραγε?...χμ έχω δύο προτάσεις
1. Γλαρένια
2. Leila

Mόλις σου πρώτεινα 2 καλές μανούλες..:)):):):)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ said...

Γάτος-κούκλος. Θα τον υιοθετούσα με χαρά αν ήταν λίγο μεγαλύτερος ο νεοαφιχθείς τρομοκράτης της οικογένειας. Πάρα πολύ ωραίο blog από όσο πρόλαβα να δω. Χαίρομαι πολύ που σε εντόπισα, έστω και συμπτωματικά.

Spitogata said...

Κατάλαβα...

Φύρδιν έχεις...και πως να μην είχες άλλωστε...
Τ.Κ ας μην δούμε στην πράξη πόσο καλά τα πάνε ο σκύλος με την Γάτα...
Βασίλη, να ναι καλά ο τρομοκράτης! Δεν είναι ώρα για γατιά, όταν προέχουν τα παιδιά!

χμμμ...Λοκ εσύ μας πέφτεις λίγο μακρυά!

Η Λέιλα...πουθενά...

Έστω για να του δώσει όνομα;

Spitogata said...

ΑΛΕΚΟ...

ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

kwstask said...

HELLO,ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΥΛΑ!!!ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΒΡΕ?ΣΕ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΨΙΨΙΝΑ...... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ.ΕΧΩ ΣΚΥΛΟΥΣ...... ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΙΒΕΡ.ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΤΟ(Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΟΥ),ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ(ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ) ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ....

kwstask said...

Α!ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΥΛΑ,ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ,ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΓΑΤΟΥΛΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ?ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΑ!!!!

Anonymous said...

βρεθηκε σπιτι για τον ομορφο;;; Πραγματι κριμα να μεινει εξω. Στειρωμενος ειναι; Αν ναι μηπως το εσκασε απο κανενα σπιτι της περιοχης;;

Spitogata said...

Ανώνυμε όχι...δυστυχώς. Σήμερα τον τσάκωσα κάποια στιγμή να έχει οικειοποιηθεί και το κρεβάτι! Είναι γεννημένος σπιτόγατος. Αλλά είπαμε, εδώ μόνο φαγάκι παίζει και έξω από το σπίτι.

Είναι σίγουρα στειρωμένος και υποθέτω εμβολιασμένος.

Επόμενη σκέψη...θα στείλω mail στο Ε. Στο χάθηκαν - βρέθηκαν. Ίσως αν κάποιος τον αναζητά, εκεί...να τον δει.

Spitogata said...

Κώστα, στη φωτό είναι γιός μου...
Είναι όντως κούκλος!
Φτυστός εγώ!

Anonymous said...

Παιζει και το σεναριο αν αντεχεις που κολλαει κανεις μερικες αφισουλες με φωτο σε κανενα κεντρικο σημειο.... Και αποδιδει αρκετα. Μηπως δεν παρει ο γατογονιος εφημεριδα. Μακαρι να βρει το σπιτακι του. Καλη τυχη!!!

bladewalker said...

ο δικός σου γάτος, όπως τον βλέπω στις φωτό και όπως τον διαβάζω στο post έχει βρει τη βολή του.
Τυχερός...
Για τον άλλο δεν νομίζω πως έγινε αντιληπτό πως έχει μείνει στο δρόμο, καθότι η, κατ' εξαίρεση, παροχή τροφής και κατανόησης δεν είναι λύση.
Είμαι σε πλήρη αδυναμία να τον αναλάβω, λείπω για μήνες απο το σπίτι, όμως όποιος το σκέφτεται, ας ξεπεράσει τις αμφιβολίες του.
Η αναβολή οδηγεί σε αυτές τις περιπτώσεις, σε απώλεια και, κρίνοντας απο το "φατσόνι" δεν του αξίζει...
Ας ΣΠΕΥΣΕΙ κάποιος...