Saturday 2 June 2007

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ

2 Ιουνίου 2007. Η επόμενη μέρα...
Πόσο γρήγορα πέρασε η πρώτη του μηνός. Κάποιοι, ξεχάσαμε να πούμε μεταξύ μας, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. Προσωπικά ξέχασα πως ήταν και η επέτειος του γάμου του πατέρα μου, του Στρατηγού... γεγονός που όπως μου επεσήμανε με μήνυμα τα μεσάνυχτα ο ίδιος, θυμήθηκε και η "κουτσή Μαρία'. Περίμενε, έως τα μεσάνυχτα πάντως, μήπως και το θυμηθώ! Μάταια όμως. Ούτε "καλό μήνα" δεν πήρα για να πω...Τόσο αμελής πια;
Πως να θυμηθώ όμως αυτή την επέτειο, όταν όλη την ημέρα το μυαλό μου και η ενέργεια μου είχαν επικεντρωθεί σε έναν κατά την άποψή μου ευγενή σκοπό. Την διάδοση του μηνύματος της Αμαλίας. Χρειάστηκε όλος ο χρόνος και η λιγοστή φαιά ουσία που διαθέτω, για να ανταπεξέλθω. Δεν μπορούσα να παραμέινω αδρανής. Έστω και από το σπίτι. Είχα την δυνατότητα να κάνω δουλειά. Send...Send...Send...Μου έχουν απαντήσει με αυτόματα mail πάνω από 20 ευρωβουλευτές. Οι έλληνες βουλευτές δεν ξέρω, ίσως και να ενοχλήθηκαν, από όλα τα μηνύματα με τίτλο "για την Αμαλία",που αναγκαστικά έλαβαν (αν τα τσεκάρει και αυτιπροσώπος κανείς!). Κάποιοι προσπάθησαν να με πείσουν πως το υπουργείο υγείας δέχτηκε μόνο 15 επιστολές. Αδύνατον. Εγώ μόνο, έστειλα δύο στο γραφείο τύπου και ξεχωριστά σε κάθε υπουργό και υφυπουργό. Και σίγουρα δεν ήμουν η μόνη.
Θαύμασα την θέληση, την μαχητικότητα, την ταχύτητα, την δημιουργικότητα, το ομαδικό πνεύμα, που ξύπνησε μεταξύ αγνώστων, αυτή η προσπάθεια, μα την η αδικία που υπέστη αυτή η κοπέλα. Δεν το έκανα όμως μόνο για την Αμαλία. Το έκανα και για το νεογέννητο που έσβησε, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο με θερμοκοιτίδα, το έκανα για την Κατερινούλα που έφυγε πέρσι από καρκίνο σε ηλικία 4 ετών...Εις μνήμη όσων χάθηκαν, αλλά και εις υγείαν όλων των άλλων, που ακόμα αναπνέουν. Που ακόμα είμαστε ζωντανοί.
Η Αμαλία σίγουρα δεν ήταν η πρώτη, ούτε δυστυχώς η τελευταία που θα υποφέρει. Όμως κατείχε την δύναμη του λόγου. Την αξία του γραπτού λόγου. Έκανε τις λέξεις της, φωνή και η φωνή της μας δίνει δύναμη να απαιτήσουμε.
Τι να αλλάξει; Καταρχήν η νοοτροπία του μη εξετάζειν. Οι περισσότεροι γιατροί, εάν δεν είσαι συστημένος ή μούρη ή με το φάκελλο ανά χείρας, δεν σου δίνουν δεύτερη ματιά. Με το ύφος "όλα τα ξέρω", σου λένε "νομίζεις πως πονάς...δεν είναι τίποτα."..και μετά από 6 μήνες μαθαίνεις πως αν το προλάβαινες εγκαίρως, ίσως και να είχες παραπάνω από 2 μήνες ζωής.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και όχι η τσέπη ή η βολή!
Κατά δεύτερον, να υιοθετηθεί η πολλή σωστή πρόταση, της κίνησης για την Αμαλία, για ψηφιακό μητρώο ασφαλισμένων. Με μια κάρτα σαν πιστωτική, να μπορεί ο κάθε εμπλεκόμενος στο ιατρικό σύστημα να μάθει το ιατρικό ιστορικό σου (αλλεργίες, ευαισθησίες, παλαιότερα νοσήματα), ώστε να ακολουθεί και την αρμόζουσα αγωγή. Αν είσαι μόνος και σε κώμα, άντε να ξέρουν τις ιδιαίτερες ανάγκες σου οι όποιοι γιατροί...
Στην εποχή όπου η τεχνολογία παρέχει τεράστια μέσα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τέτοια υποδομή. Εκτός και αν κολλάει το σύστημα, στο ποιος κολλητός θα πάρει την μίζα για να καθυστερήσει και πάλι στην εφαρμογή της τη σχετική σύμβαση...ξέρετε εσείς!
Πολλά μπορεί να αλλάξει αυτή η ιστορία, ίσως όμως πρέπει να καταγράψουμε κάπου σοβαρά όλες τις απόψεις. Το διαδίκτυο αποδείχτηκε πως προσφέρεται. Ένα πρωτόγνωρο μέσο, που εμείς ως πρώτη γενιά το γευόμαστε. Γκρέμισε τα τείχη της μοναξιάς και της απομόνωσης και μας ένωσε με μια αδιόρατη γραμμή. Αύριο θα είναι τα πάντα, βιβλιοθήκη,τηλεόραση, κομπιούτερ, playroom, ραδιόφωνο...η φαντασίωση και η γνώση μαζί. Ένα μέσο. ONE. Γρήγορο, interactive, μαχητικό, δημοκρατικό. Ήδη είναι , θα γίνει ακόμα περισσότερα. Ευτυχώς.
Κατά την διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας υπήρξαν και αγκάθια που με πλήγωσαν. Δεν θα ασχοληθώ με τους υβριστές της μνήμης της Αμαλίας, αυτοί δεν είναι ούτε άνθρωποι, ούτε ζώα. Είναι απλώς καταδικασμένοι στην ανυπαρξία τους. Θα ασχοληθώ όμως με όσους έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ντροπή! Στημένη στα δελτία των οκτώ, περίμενα να τσεκάρω τι θα προβάλλουν τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την ημέρα για την Αμαλία. Έκανα τακτικό ζαπινγκ. Σχεδόν ζαλίστηκα. Όχι από τον ανταγωνισμό...Ζαλίστηκα από τις φωνές, τον εντυπωσιασμό, τα παράθυρα, τα λόγια του αέρα, το απόλυτο τίποτα. Αυτό είπαν. Απολύτως τίποτα. Κανένα ιδιωτικό κανάλι στο κεντρικό δελτίο του δεν αφιέρωσε ούτε δευτερόλεπτο.
Τόση αδιαφορία συνάδελφοι...δεν την περίμενα. Μάλλον έπρεπε να την περιμένω. Δεν είχατε την μανούλα της Αμαλίας να κλαίει στα παράθυρα και να καταριέται τους γιατρούς, που σκότωσαν την κόρη της...είχατε; Όχι. Άρα ανάξια λόγου η κινητοποίση των bloggers. Και ποιοι είναι αυτοί αναρωτιέστε, για να τους δώσουμε σημασία; Εσείς είσαστε οι φίρμες, εσείς παίρνετε χοντρά λεφτά για να εντυπωσιάζεται στα παράθυρα. Ποιοί είναι αυτοί που με αξιοπρέπεια, συλλογική στάση και μια φωνή τόλμησαν να αρνηθούν μια θέση στα ευάερα - ευήλια παρτέρια σας; Γιατί ό,τι κάνουν- αυτοί οι τρελοί bloggers - δεν το κάνουν, για προσωπική προβολή, για τα νούμερα και τις τηλεθεάσεις, αλλά ως κύτταρα ενός απρόσωπου, μα αλοζώντανου συνόλου! ΤΟ ΟΛΟΝ!
Ήξερα τι να περιμένω από την ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο, που παρουσίασε το θέμα, τον Αλέκο Μάρκελλο. Το χειρίστηκε με την πρέπουσα αξιοπρέπεια. Δεν λέω μακάρι να είχε προλάβει να μιλήσει η Αμαλία. Δεν μπόρεσε όμως. Οι γονείς της φαντάζομαι χρειάζονται χρόνο φαντάζομαι. Ζουν με ανάμικτα συναισθήματα. Εισπράττουν απεριόριστη συμπαράσταση και από την άλλη ξέρουν πως η Αμαλία επιτέλους χορέυει. Διδάσκει. Παίζει scrabble. Δεν θα κουραστεί άλλο. Ότι είχε να πει το έγραψε. Μας το άφησε σε σημείο, όπου μπορούμε να το διαβάσουμε όλοι. NO MODERATION. ONLY GOOD MOTIVATION. fakellaki.blogspot.com
Δεν περίμενα όμως να είναι μόνο η ΝΕΤ (και ας εργάζομαι σε αυτήν 15 χρόνια), που θα ασχοληθεί. Με εξαίρεση το alter στο μεσημεριανό του δελτίο, όπου παρουσίασε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ. Δεν περίμενα την ΝΕΤ, να το δείξει στους τίτλους ,πάνω από το νεογέννητο και τόσο άδικα χαμένο βρέφος. Η δική του οικογένεια ήθελε να πει τον πόνο της και βρήκε φιλόξενη θέση στα υπόλοιπα παράθυρα, όμως. Ο Ρόλος της Δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να είναι διαφορετικός.
Πόσο πονάω και για αυτούς τους γονείς του μωρού ωστόσο...Εύχομαι ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΟΥΝ!
Επιστρέφω, γιατί παρασύρομαι και εύκολα. Ήλπιζα πως περισσότεροι άνθρωποι - δημοσιογράφοι θα είχαν ευαισθητοποιηθεί. Όχι για να ψάξουν στο σπίτι της Αμαλίας, παρουσία κάμερας, κάποιο κρυμμένο κομμάτι της ψυχής της (ναι κάποιοι είχαν το θράσσος να προτείνουν στην μητέρα της κάτι ανάλογο), αλλά να είχαν ζήσει στο παρόν αυτό που έγινε την πρώτη του Ιούνη 2007... και ΑΝ Ειναι δυνατόν να μπορέσουν να οσμηστούν το μέλλον.
A! Και στο μέλλον να μην ξεχάσω την Αμαλία! Όπως ξέχασα την επέτειο του Μπαμπα και της πρωτόπλαστης Εύας μας...Είμαι απαράδεκτη. Το γνωρίζω. Γνώθι σε εαυτόν, πάντα λες. Χμμμ. Μαθαίνω ακόμα από τα λάθη. Να είμαστε πάντα γεροί και αγαπημένοι, σας εύχομαι. Κάθε μέρα πιο πολύ. Οι μέρες νομίζω δεν έχουν και τόση σημασία. Ας είναι καλύτερα, κάθε μέρα γιορτή.
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ - ΚΟΙΝΩΣ, ΓΕΙΑ ΜΑΣ!

29 comments:

Σπύρος said...

Μπράβο σου για την προσπάθεια ενημέρωσης του θέματος!Ευγε! Το θέμα ειναι να κάνουμε πράξη αυτα που λέμε. Η δωρεαν υγεια να γινει για όλους..
Σήμερα το πρωι στις εκπομές άκουσα οτι πέθανε νεογνό επηδει καθυστέρησε το ασθενοφόρο!!ελεος! Δυστηχως έχουμε Αμαλίες καθημερινά πλέον! Πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει! Το μόνο που νοιάζει τις κυβερνήσεις ειναι τα νουμερα του ελλειματος 0,..% αντι να κοιτάξουν τον άνθρωπο. Εχουμε όλοι δικάιωμα στην ζωη και στην περίθαλψη!!!ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ! Μπράβο σου !!Καλημέρα!Πολύ ομορφο κείμενο

Unknown said...

Μια καλημέρα αρκετή να σε τυλίξει αγκαλιά?
Μια καλημέρα γέμισε το μέσα μου χαρά....
Καλημέρα όλη μέρα με τα πιο καλά μου συναισθήματα να είναι εκεί για να σε αγγίζουν...
Και όταν πια φανταστική μου φίλη το αποφασίσεις έλα να τα πιούμε από κοντά.
Ίσως σε ένα όνειρο ίσως σε μια παραίσθηση...
Να είσαι εκεί πάντα να με παρακινείς να προσπαθώ.
Για το καλύτερο μόνο και για με και για τους άλλους.
Κομμάτια δικά μας είναι οι άλλοι και ζωγραφίζουν όπου τους αφήνουμε χώρο.
Σαν πίνακα δημιούργησες λοιπόν κι εσύ ένα μεγάλο κομμάτι πνεύματος.
Έδωσες φανταστικά χρώματα ουράνιου τόξου σε ένα λευκό μου τμήμα.
Και για όσα χρώματα μου χάρισες σου χαρίζω κι εγώ εκτίμηση και σεβασμό...
Δεν μπορώ πια να δώσω σε σένα τίποτα άλλο , από την ανάγκη να σε κρατώ δίπλα μου...


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ....

Η κάμπια σέρνεται και υπομένει γιατι η ελπίδα της είναι να ακούμπήσει κι αυτή τον ουρανό...
σαν πεταλούδα...

kwstask said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ.ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ:ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙΝΑΜΑΛΙΑ-ΜΠΛΟΓΚ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕΙ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ?? ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΟΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:giatroiwramiden.blogspot.com ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ blog ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ...) ΕΙΜΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ.

Spitogata said...

lOCKHEART
Για το ίδιος βρέφος μίλησα και εγώ. Τόσο μα τόσο λυπηρό! Τώρα για το κείμενο...είναι αυτό που λέμε, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!

Καλημερούδια!
-----------------------------------
just try your best...

Στην αρχή νόμιζα πως το κείμενο το έργραψες για μένα...και σκέφτηκα...Μπράβο μου...πως της γέννησα Θεέ μου τέτοια συναισθήματα? Μετά κατάλαβα πως είναι αφιερωμένο στην Αμαλία...
Έτσι εξηγείται!

Πολύ ωραία πέννα, συνέχισε ακάθεκτα!

Spitogata said...

Αγαπητέ Κώστα, βλέπω πως ξεκινάς μια φιλότιμη προσπάθεια. Από τέτοιες ιστορίες άλλο τίποτα...θα είμαστε σε επαφή για να σε ενημερώνω.

Όσο για την κινητοποίηση. Χτες ήταν μόνο η αρχή. Οι συντονιστές ακόμα δουλεύουν. Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι καθημερινός. Ενημερώσου απο giatinamalia-blog.blogspot.com για τις νεώτερες ενέργειες.

Στην διάθεσή σου για ότι χρειαστείς.

kwstask said...

ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ-ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ giatinamalia-blog-ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ-ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΑΣ!-ΤΩΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΔΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ giatinamalia-blog ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΜΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ,ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ?

Spitogata said...

Περισσότερες πληροφορίες από Afrodite σε περίπτωση που μπορείς να βοηθήσεις σε μεταφράσεις και απο paraxeno εαν θες να εμπλακείες διαδικαστικά. Ασε τους ποστ στο gia tin amalia και θα σε κατευθύνουν. Εάν έχεις χρόνο μπορείς να τυπώσεις και σήμερα τα κείμενα της και να τα μοιράσεις σε κάποιο νοσοκομείο. Ή να στείλεις το αγγλικό βιντεο σε όσους περισσότερους μπορείς. Ιδέες ρίχνω!
Δες τι σου πάει και αναλόγως δράσε.

kwstask said...

ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΟΙ USERS ΣΤΟ giatinamalia.blog ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ 13.000!!!!!ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟΣ!!!!

Spitogata said...

ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 100.000!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ?

kwstask said...

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΑΘΑΙΝΩ....

Spitogata said...

Ποιός κάνει τί, με ποιό τρόπο θα το κάνει κ.τ.λ Γράψε της, άφησε ίσως το μαιλ σου και θα σε βρει.

kwstask said...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΝΕΡΓΕΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΔΑ.ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ?ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ:ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ!ΤΙ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ?

Spitogata said...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! Πιστεύω πως αξίζει να ακουστεί ακόμα και αν οι υπέυθυνοι την έχουν ήδη σκεφτεί.

Την επιθυμία της η Αμαλία την εξέφρασε. Και αυτό να κάνει μόνο κανείς...να ενισχύσει τον σύλλογο Ελπίδα, είναι θαύμα.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω σε κανέναν δώσε τόσα ή πόσα. Κάποιοι απλώς δεν έχουν να προσφέρουν σε χρήμα, αλλά έχουν να προσφέρουν απόθεμα ψυχής.

Αυτό και αν ειναι ανεκτίμητο. Είτε ως εθελοντής, είτε ως φιλάνθρωπος, είτε ως απλός ευαισθητοποιήμένος πολίτης, ο καθένας από μας αν θέλει μπορεί να κάνει θαύματα.

kwstask said...

ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ Η Ε-ΜΑΙL Η ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ!ΤΙ ΛΕΣ?

Helix Nebulae said...

Σε ευχαριστούμε :-)

Spitogata said...

Συγνώμη απουσίασα...

Συμφωνώ. Ίσως να ετοιμάσουμε και μια σχετική επιστολή. Αυτά από αύριο όμως. Μόλις γύρισα σπίτι, είμαι κομμάτια. Η σπιτόγατα πρέπει να τεντώσει το κορμάκι της και να χουζουρέψει τώρα, παρέα με κυριακάτικες εφημερίδες. Άραγε θα έχουν ασχοληθεί καθόλου;

---------------------------------

HELIX, τα συγχαρητήρια αξίζουν σε σένα που υπήρξες εμπνευστής και οργανωτής της όλης διαμαρτυρίας. Εμείς βάλαμε το λιθαράκι που μπορούσαμε.

Να είσαστε καλά.
Buona notte!

kwstask said...

ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΤ.ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000-ΝΑΙ,ΚΑΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3ΟΟ.ΟΟΟ ΚΟΣΜΟΣ!!! ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!!!ΤΙ ΛΕΣ?

Spitogata said...

Καλημέρα Κώστα
Τί έπαθε το blog σου?

Είδα και εγώ τις ειδήσεις στη ΝΕΤ. Έκανε καλή δουλειά ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελλος.

kwstask said...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ?ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΟΚ.ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ giatinamalia-blog ΟΙ USERS ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 15.500!!!ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΩΝΙΣΤΩΝ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.ΟΟΟ!!!!ΚΟΣΜΟΣ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ!!!ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ??ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΩΡΑ.ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ?ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?

kwstask said...

ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ.ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΟΦ.ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:ΑΝΤΙ ΓΙΑ giatroiwramiden ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ giatriwramiden.ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ!

kwstask said...

ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ-ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ-ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΝΥΣΗΧΩ!ΠΕΣ ΚΑΤΙ!

diva said...

Χρειάζεται προσοχή..το φαινόμενο του blogging έχει δύναμη αλλά όχι οι bloggers, όπως λέει και ο μικρός μου ο sardo Είναι πολύ εύκολο άλλωστε οι κινητοποιητές να καβαλήσουν το καλάμι κάποιας πολιτικής προώθησης της κίνησης ενώ οι bloggers , η πραγματική δύναμη ίσως μπορούν μόνοι τους πλέον να κινούνται κατά βούληση πιο δυναμικά..
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν την κατάσταση πιο καθαρά.
Καλό βράδυ.

kwstask said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Κι' εγώ ενοχλήθηκα αφάνταστα από την κραυγαλέα απουσία των μεγαλοδημοσιογράφων, που ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα όπως ....στρώματα .....δίαιτες κ.α......

Anonymous said...

Παιδιά μπράβο σε όλους για την προσπάθεια.
Σας ευχαριστούμε πολύ

χλωροφύλλη said...

Μπράβο σου και από μένα!

Spitogata said...

vouts...
Mόνο οι επόμενες ημέρες; Έχει δρόμο το blogging...πορεία.
Προσωπικά μετά την όλη ιστορία, έχει αρχίζει να με προβληματίζει το θέμα των "πνευματικών δικαιωμάτων". Ως πρώτο βήμα λέω να ακολουθήσω το παράδειγμά σου και να απαγορεύσω την όποια αναδημοσίευση "χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα" κ.τ.λ Οι χρηστικές συμβουλές είναι πάντα χρήσιμες.
Πολύ καλός ο σαρδονιος...στα υπ'όψιν!

----------------------------

ΓΛΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ...
Είναι θέμα προτεραιοτήτων...
Φιλιά

------------------------------
Ζοι - Χλώρο ευχαριστώ μεν, δεν έκανα και τίποτα από το να τριγυρνάω στην bloggoσfaira...δε!

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Anonymous said...

Το αφιέρωμα αυτό ήταν ένας χείμαρρος ανθρωπιάς…έκανες μεγάλη προσπάθεια για την Αμαλία και κάθε Αμαλία , για ένα καλύτερο σύστημα υγείας που όλοι ονειρευόμαστε και μας το στερούν όσο κι αν τα κανάλια προβάλλουν τα διάφορα προβλήματα και τις ταλαιπωρίες των ασθενών όπως βλέπεις και βλέπουμε η πολιτεία εξακολουθεί να στρέφει το βλέμμα της αλλού αδιαφορώντας !

Την καλημέρα μου

kwstask said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΥΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕΣ ΚΑΛΕ?ΟΙ USERS STO giatinamalia.blog ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ 22.000 ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ!ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 1500 ΜΕ 2000 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ! ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΣΤΟ giatriwramiden.blogspot.com ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 67 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 16:30 ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΤΗΡΗ.....