Tuesday 2 March 2010

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;

"Η Ελλάδα είναι ένα από τα καλύτερα χωράφια του πλανήτη..."
"Η Ελλάδα είναι ένα από τα καλύτερα χωράφια του πλανήτη..."
είπε κάποτε ένας αγαπημένος φίλος,
ολοκληρώνοντας όμως την πρότασή του ως εξής:
"...δυστυχώς όμως κατοικείται από Έλληνες!"
Δεν ήταν Γερμανός, ούτε μετανάστης στην χώρα μας. Έλληνας, γέννημα - θρέμμα
ήταν το παλικάρι, που ηθελημένα ή άθελα, συνειδητά ή ασυνείδητα, είπε μια δεκαετία πριν... μια μεγάλη αλήθεια του σήμερα. Θα συμφωνούσα δε ακόμα περισσότερο μαζί του εάν αντικαθιστούσε το άδικα γενικό "'Ελληνες" με τον ειδικότατο χαρακτηρισμό "ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ".
Αυτά τα Νεοελληνικά όρνια έπεσαν πάνω στην μεταπολιτευτική Ελλάδα,
χίμηξαν μεθοδικά, βουλιμικά και αχόρταγα στις σάρκες της, μέχρι να την αφήσουν ξέπνοη.
Όταν οι Νεόπλουτοι κουβαλούν τα κατοχικά σύνδρομα των γονιών και υιοθετούν τα καταναλωτικά πρότυπα των καιρών, τότε ζουν μόνο για να κατασπαράζουν ότι μπορούν.
Γιατί ο Νεόπλουτος είναι ο τύπος του φαίνεσθαι, της επίδειξης, της καλοπέρασης... Μετράει τους άλλους και μετριέται από το αυτοκίνητο, το σπίτι, το εξοχικό, την πισίνα, το παπούτσι(αν είναι ή δεν είναι Gucci)... Ζυγίζει τα πάντα σύμφωνα με το συμφέρον του και πουλάει ακόμα και την μάνα του αν είναι για ρευστό.
Όχι ο Νεοέλληνας δεν ιδρώνει για πολιτισμό, αρχές, αξίες,
δεν νοιάζεται για κουλτούρα, αισθητική ή ηθική, παρά μόνο ως προσχήματα,
της τόσο επιθυμητής νεόπλουτης εικόνας.
Χειρότεροι όλων οι πολιτικοί...
Εκμεταλλευόμενοι το επικοινωνιακό τους χάρισμα, άρμεξαν την Ελλάδα σαν αγελάδα,
μέχρι που δεν έμεινε σταγόνα γάλα, ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας.
Έργα και υποδομές από την μεταπολίτευση έως σήμερα προσπάθησαν να αφήσουν πίσω τους ελάχιστοι, ίσως ένας Κωσταντίνος Καραμανλής ( ο ΘΕΙΟΣ) και ένας Κώστας Σημίτης.
Το έργο που οραματίσθηκαν υλοποιήθηκε μεν, (μπήκαμε σε Ευρώπη και ΟΝΕ,
οι Ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν στην γενέτηρά τους) αλλά κανένας τους δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις ορδές των ορνέων, που έφαγαν πακέτα της ευρωπαϊκής βοήθειας, υπερτιμολογούσαν τα έργα υποδομών και τσίμπαγαν μίζες κάτω από τα τραπέζια.
Ανίκανο κράτος με ικανά λαμόγια. Αυτά τα λαμόγια πλούτισαν τα τελευταία 35 χρόνια.
Όχι οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ, ούτε οι μισθωτοί δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί έναν μισθό παίρνουν, κι αν τον εισπράττουν υπεράριθμοι είναι γιατί κάποιοι τους έβαλαν στο δημόσιο.
Δεν είδαν φως και μπήκαν. Θα αποτελέσουν όμως τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα. Οι αθώοι που θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Οι πραγματικοί κλέφτες του πλούτου της Ελλάδας δεν θα πληρώσουν τίποτα.
Θα καλύψουν ο ένας τον κώλο του άλλου, με μαφιόζοκες διαδικασίες τύπου ομερτά.
(Το σύστημα πάρε και εσύ και σκάσε).
Δεν είδα να κατάσχει κανείς από τον Ρουσσόπουλο τόσες βίλες που απέκτησε μέσα σε μια πενταετία χαριστικής εξουσίας (γιατί αυτόν ούτε καν τον ψήφισε κανείς), ή να βρεθούν οι ένοχοι του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, της Siemens κ.ο.κ.
Αν τους αποκαλύψει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και καταφέρει να επαναφέρει τα κλεμμένα, θα του στήσω και ανδριάντα! Φοβάμαι όμως πως τα χρήματα αυτά , είναι σε ιδιωτικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, σε off shore εταιρείες και ποιος ξέρει που πονηρά αλλού.
Σε χέρια λίγων, κατά καιρούς εκλεκτών.
Στην Ελλάδα πάντως δεν ανήκουν πια, ούτε στους Έλληνες. Τους πολλούς....και πλέον νεό-πτωχους.
Αν δεν το έχετε καταλάβει, ήδη ήμασταν μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης με τις χαμηλότερες κατά κεφαλήν αποδοχές. Οι Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι πληρώνουν όλα τα καταναλωτικά αγαθά φθηνότερα από εμάς στην Ελλάδα και αμείβονται πολύ περισσότερο από τους Έλληνες.
Με τα νέα μέτρα η ψαλίδα θα ανοίξει και άλλο. Θα είμαστε οι εύκολα εξαγοράσιμοι, αδύναμοι και πάμφτωχοι κρίκοι της ευρωπαϊκής αλυσίδας. Γιατί όταν κάποιος πεινάει... ή ξεπουλάει ότι έχει ή αρπάζει ότι βρει. Δυστυχώς πάμε προς τα εκεί.
Στα 500 δις ευρώ που είναι το χρέος ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...κανείς δεν έχει υπολογίσει και τα χρέη της μέσης ελληνικής οικογένειας σε δάνεια και κάρτες. Χρέη με δυσβάσταχτους τόκους που δεν θα μπορούν χωρίς ανάσες τύπου 13ου και 14ου μισθού να αποπληρωθούν. Περιουσίες θα κατασχεθούν, θα χαθούν ή θα ξεπουληθούν. Σε Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, σε όποιους ενδιαφερθούν...
Ο πατέρας μου έλεγε κάποτε...
"Η Ελλάδα θα γίνει το θέρετρο της Ευρώπης και οι Έλληνες τα γκαρσόνια της"
Μόνο όσοι έχουν το χρήμα ή τον τρόπο να ελιχθούν, μπορεί και να σωθούν.
Οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε για θυσίες, πορείες, απεργίες,
κατάργηση εργασιακών και περιουσιακών κεκτημένων,
μα κυρίως της αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης χώρας και των παιδιών της.
Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό όλων.
Γιατί χωρίς αξιοπρέπεια, ούτε ως μετανάστες δεν θα μας δέχονται στο εξωτερικό...

No comments: