Tuesday 20 January 2009

OBAMA'S ERA HAS NOW BEGUN...

Από σήμερα, στην κορυφή της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη βρίσκεται ο Barack Obama. Ένας μιγάς, γιός αφρικανού μετανάστη και λευκής μητέρας. Από μόνη της η εκλογή του στην προεδρία της Αμερικής ήταν μια τομή στην ιστορία. Μια ιστορία αιώνων ρατσισμού και ανισότητας. Ποτισμένη από το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων, που πλήρωσαν με την ζωή και την τιμή τους το χρώμα με το οποίο έτυχε να γεννηθούν. Δάκρυσα κατά την διάρκεια την ορκομωσίας του. Από συγκίνηση. Από δικαίωση. Χρειάστηκε να περάσουν 43 λευκοί πρόεδροι, για να εκλεγεί ένας - ο 44ος- με μαύρα γονίδια. Κανονικά το χρώμα του δέρματος δεν θα έπρεπε να έχει καμία απολύτως σημασία, σε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων, ελευθερίας και δημοκρατίας. Ακόμα και σήμερα όμως ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει. Ακόμα και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κολλημένα μυαλά που θεωρούν τους "μαύρους" κατώτερα όντα. Που θεωρούν προσβολή την μέγιστη προβολή ενός μιγά στο υψηλότερο αξίωμα της αμερικανικής υπερδύναμης. Που θα προτιμούσαν να πεθάνουν , από το να δουν τον λευκό γιό ή την λευκή κόρη τους να έχει σχέση με έναν νέγρο. Σήμερα, στον 21ο αιώνα! Τυχαίνει να γνωρίζω παραδείγματα και να ντρέπομαι για αυτά. Ελπίζω πως ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α θα σταθεί στο ύψος των λόγων του και θα προσπαθήσει κάνει την διαφορά. Ποια διαφορά; Να βάλει την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη των βρώμικων πολέμων. Να αποσύρει το συντομότερο τις αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, σηματοδοτώντας με ειρηνική πυγμή και καλή θέληση το τέλος τόσων αιματοχυσιών, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Εύχομαι να επενδύσει στην τεχνολογία, την επιστήμη και την οικολογική ενέργεια. Αν θέλει να λέγετε πλανητάρχης θα πρέπει να φροντίσει για την σωτηρία του πλανήτη και όχι για την καταστροφή του. Αν θέλει πέρα από πρόεδρο των Η.Π.Α, να τον θυμούνται ως άνθρωπο, θα πρέπει στηρίξει έμπρακτα τις πανανθρώπινες αξίες. Την ειρήνη, την δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία, την ανεξιθρησκεία. Ίσως αυτή η αλλαγή σελίδας στην παγκόσμια ιστορία να δημιουργεί υπεράνθρωπες προσδοκίες. Η ελπίδα όμως που γεννήθηκε όμως είναι τόσο ισχυρή, που θα χρειαστεί ένα τεράστιο σερί αποτυχιών και λανθασμένων επιλογών για να διαψευστεί. Προσωπικά, εύχομαι στον Μπάρακ Ομπάμα να γίνει ο καλύτερος μέχρι σήμερα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Να κάνει την διαφορά. Να βάλει τα γυαλιά σε όλους τους κυνικούς πολέμιούς του. Να μην φοβηθεί να κάνει την τομή. Να κάνει περήφανα τα παιδιά του και τα παιδιά όλου του κόσμου που ελπίζουν στην βοήθειά του! Post song: Living in America - James Brown

9 comments:

marianaonice said...

Μακάρι να μη διαψευσθούν οι ελπίδες μας Σπιτόγατά μου!!
Μακάρι...
Αν και εγώ φοβάμαι!
Σκέφτομαι αν όντως ήταν έτσι το σύστημα που ωφελείται από τους πολέμους και τις αδικίες στη γη, μάλλον δεν θα επέτρεπε την εκλογή του!

Αλητισσα said...

Δεν ξέρω βρε Γατούλα μου αλλά εμένα προσωπικά θα μου ήταν πολύ δύσκολο να συγκινηθώ απ΄την ορκομωσία ενός Αμερικανού Προέδρου εκτός κι αν ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες..
Εύχομαι να μη διαψευστούν οι ελπίδες σου και κανενός απ' αυτούς που τον πίστεψαν..
Προσωπικά δεν παίρνω θέση γιατί νομίζω ότι όσο καλύτερος κι αν είναι δύσκολα θα νοιαστεί για το συμφέρον του πλανήτη εφόσον αυτό αντοπαρατίθεται με το συμφέρον της Αμερικής..Και οι Αμερικανοί κατα παράδοση έχτισαν την ιστορία τους καταπατώντσας τις ιστορίες των άλλων λαών δεν μπορώ ειλικρινά να σκεφτώ πόσο αυτό θα μπορέσει να το αλλάξει ένας Πρόεδρος..Οι άνθρωποι ξεχνάνε και η εξουσία δεν είναι παιξε γέλασε..
Μακάρι να διαψευστώ ως κακεντρεχής και κυνική, μακάρι..
Εξάλλου κοντός ψαλμός..ο καιρός θα δείξει..

ΣΠΙΘΑΣ said...

Δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Καλησπέρα αγαπητή μου.

alekos markellos said...

Αντε κι ο επόμενος...Κινέζος, Ινδός ή Ρώσος!

Tzeve said...

αν θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος Πρόεδρος δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα...

αλλά εγώ κούκλα μου κρατάω μικρό καλάθι...

Aristodimos said...

Μακάρι να γινει πραγματικότητα " το όνειρο " του Martin L. King

Αρης

ενας ανοητος αντρας said...

δεν ξερω γιατι
μου ερχεται στο μυαλο η φραση
ασπρη γατα... μαυτη γατα...
καλη ειναι
φτανει να πιανει ποντικια

την δουλεια του θα την κανει
και δουλεια του ειναι να ειναι
η εξουσια
και η εξουσια
ειναι παντα ιδια
σ'ολα τα μηκη και τα πλατη του κοσμου
να μην σου πω και του συμπαντος!!!

ολα τα αλλα ειναι για τρυφερες υπαρξεις ευπεπτα χολυγουντιανα κατασκευασματα ...

νασαι καλα

Σπύρος said...

Πραγματικά μου άρεσε απίστευτα η ομιλία της ορκωμοσίας ας ελπίσουμε να τον αφήσουν να κάνει πραγματικά αυτά που έχει οραματιστεί ! ειδωμεν!

Tzeve said...

Σε περίπτωση που έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα με το blog του Λασπότοπου, η διεύθυνση μας έχει αλλάξει...

Η σωστή είναι

http://www.flatmud.net/

Σ'ευχαριστώ