Saturday 5 July 2008

HIS WAY! THE MANBABY WAY...

O Thomas Betie γεννήθηκε γυναίκα. Φαινομενικά. Μέσα του ένιωθε άνδρας. Σαν, τα ποσοστά θηλυκού και αρσενικού στο κορμί και την ψυχή αυτής της ύπαρξης, να ήταν αντιστρόφως ανάλογα. Όσο κορίτσι έδειχνε, τόσο αγόρι έννοιωθε. Μόλις μπόρεσε, προχώρησε σε αλλαγή φύλου. Μια διαδικασία καθόλου ανώδυνη, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Επέλεξε όμως ως transgendered να κρατήσει το θηλυκό σύστημα αναπαραγωγής. Το γεγονός πως κάποιος αλλάζει κουστούμι δεν μειώνει σε τίποτα τον ευσεβή πόθο του να προσφέρει και να λάβει αγάπη, να φροντίσει και να μεγαλώσει απογόνους. Η Αμερικανική νομοθεσία θα ήταν άλλωστε αυστηρή σε ενδεχόμενη αίτηση υιοθεσίας και αυτό γιατί η κοινωνία τείνει να πιστεύει πως όσοι αλλάζουν φύλο είναι προβληματικοί. Garramoni said: "People think trangendered are mixed-up, unstable people, but in my office we know that they are usually the most stable, grounded patients we have. They follow instructions, and the outcomes are usually positive." Πηγή ABC NEWS Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όσοι επιλέγουν την αλλαγή φύλου, είναι η αντιμετώπιση του κόσμου. Είναι πιο επώδυνη από τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλεί η μακρόχρονη χρήση ορμονών ή τεστοστερόνης. Για να γεννηθείς άντρας και να μεταμορφωθείς σε γυναίκα ή να γεννηθείς γυναίκα και να μετατραπείς σε άνδρα θέλει αρχίδια. Θέλει συνειδητοποίηση. θέλει αποφασιστικότητα και αστείρευτη δύναμη. Εννίοτε είναι επιτακτική ανάγκη της φύσης, μιας φύσης που λειτουργεί με μυστήριες βουλές. Σίγουρα δεν θα έπρεπε να γίνεται αντικείμενο αφορισμών, χλευασμών, τσιρκοποίησης και άλλων προσφιλών στα άλογα όντα τακτικών. Ο Thomas ως άντρας πλέον, έστω και με υποτυπώδες πέος, ερωτεύτηκε μια γυναίκα. Και παντρεύτηκαν. Την τραγική ατυχία να μην μπορεί η σύζυγός του να αποκτήσει παιδιά, ήρθε να αντισταθμήσει το γεγονός πως ο Thomas...μπορούσε. ΚΑΙ ΤΟ ΈΚΑΝΕ. Με τεχνιτή γονιμοποίηση και σπέρμα από δότη! ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ! Έγινε έτσι η πρώτη διάσημη περίπτωση γυναίκας που έγινε άντρας και άντρα που έμεινε έγκυος! Οι πιο συντηρητικοί προτάσουν ως μέγα ζήτημα την ισορροπία αυτού του παιδιού που γεννήθηκε. Προδικάζουν πως θα έχει πρόβλημα. 'Ολα τα παιδιά για να μεγαλώσουν χρειάζονται πάνω από όλα ΑΓΑΠΗ. Οι Δύο αγαπημένοι γονείς και το νεογέννητο κοριτσάκι τους λοιπόν, έχουν το σημαντικότερο σημείο εκκίνησης μιας νέας Ζωής... που πολλοί άλλοι φυσιολογικοί κατά τα άλλα γονείς, δεν το έχουν. Μοναδική και πολύ σοβαρή έννοια, οι πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις της χρόνιας χρήσης τεστοστερόνης. Τι ποσοστά μπορεί να πέρασαν κατά την διάρκεια της κύησης απο τα λιποκύτταρα του γονιού στο παιδί. Δή στα αποθηκευμένα ωάριά του. Με άγνωστες επιπτώσεις στα εγγόνια ή τα δισέγγονα τους ακόμα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Το μωρό αυτό θα μας δείξει τον δρόμο. Ας μην του στήνουμε από πάνω και εμπόδια εμείς!

12 comments:

Μαρια Νικολαου said...

Kαλό ειναι να μην πηγαινουμε κόντρα στη φύση..
Απο κει και περα αν εκεινη εχει παει κοντρα σε μας αλλο θεμα..
Οσο για τον πολυ τον κοσμο θελουμε δεν θελουμε κι εκεινος παιζει ρολο.
Δεν ζουμε μονοι μας .
Προσωπικα δεν το βλεπω "μαγκιά" το να αποφασίζει καποιος κατι τετοιο απ την στιγμή που δεν ζει στον Πλουτωνα αλλα στη Γη.
Απλα την αποψή μου λεω, δεν σημαινει αυτο πως ειμαι ανθρωπος που δεν δεχομαι την αποψη των αλλων ή τη δική σου ειδικοτερα.
Καλημερα στο γατοσπιτο και φιλι σε σενα .
Μας ελειψες :)

Aggelos Spyrou said...

Κι όσο υπάρχει "ο κόσμος" θα συζητάμε και θα προβληματιζόμαστε, πιθανώς και θα "προβληματοποιούμε" καταστάσεις.

Η ζωή όμως βρίσκει το δρόμο, τις διεξόδους που αφορούν τη διαιώνισή της.

Δεν ξέρω πια, και μιλάω σαν βιολόγος, τι είναι "το φυσιολογικό" και τι το "ανώμαλο". Αν αναλογιστείς μόνο τι τρώμε...

Spitogata said...

Μαρία μου καλημέρα...
στον Πλούτωνα δεν ξέρω, αλλά στην Γη η αλλαγή φύλου για ορισμένους είναι και επιθυμητή και θεμιτή.
Το δε δικαίωμα στην τεκνοποίηση ή το μεγάλωμα παιδιών το έχουν όλοι όσοι έχουν την δύναμη να αγαπήσουν, να προσφέρουν και να αναλάβουν τις συνεπαγόμενες υποχρεώσεις.

Σεβαστές όλες οι απόψεις...
απλά για μένα δεν υπάρχουν διαστροφικά μυαλά, μόνο βουλωμένοι
εγκέφαλοι, από ταμπού και στερεότυπα. Και αυτό δεν το γράφω για σένα. Εσύ είσαι ξεχωριστή.
Ο κόσμος καλά θα κάνει να αγκαλιάζει την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του κάθε ατόμου.
Όχι να προσπαθεί να μην ξεφύγει κανείς από το μαντρι.

Φιλιά ζεστά ζεστά

και

Υ.Γ για σας που έχετε το κλειδί της ΥΠΑΡΞΗΣ...η ιστορία εξελίσσεται!

Spitogata said...

Άγγελε
καλή μέρα.

Φυσιολογικό για μένα είναι ότι κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, τους γύρω του και την σύντομη ζωή του.

Καλός ο προβληματισμός...
αλλά να λύνουμε και κανένα πρόβλημα, όχι να διαιωνίζουμε τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

DR PAKO® said...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έρχομαι με τη σειρά μου να διαφωνήσω! Συγκεκριμένα, είμαι κάθετα αντίθετος με το όλο θέμα!
Εξηγούμαι, εν συντομία (όσο μπορώ, γιατί είμαι και φλύαρος, χα):
η Ιατρική αντιλαμβάνεται αυτά τα άτομα, ως ψυχιατρικές περιπτώσεις και ο "μοντερνισμός" της κοινωνίας μας, τείνει να δικαιολογεί και να αποδέχεται την ύπαρξή τους! Ε, ας μην τα ξεφτυλίσουμε όλα, απλά και μόνο για να "εξελιχτούμε" και να "εκσυγχρονιστούμε".
Από κει και πέρα, στέκομαι στα σχόλιο σου : "δικαίωμα στην τεκνοποίηση ή το μεγάλωμα παιδιών έχουν όλοι όσοι έχουν την δύναμη... να αναλάβουν τις συνεπαγόμενες υποχρεώσεις". Αυτές οι υποχρεώσεις, δεν σημαίνουν πως ο γονιός πρέπει να είναι "εκεί", δίπλα στο παιδί για κάποια χρόνια? Αρκετά χρόνια, μάλιστα. Πώς μπορεί αυτός ο "πατέρας - μητέρα" να είναι "εκεί", όταν εκ των προτέρων ΞΕΡΕΙ πως σύντομα θα αρχίσει να έχει σημαντικά προβλήματα υγείας? Και δεν είναι το ίδιο με γονείς - ασθενείς χρόνιων ασθενειών, γιατί εκείνοι δεν ήθελαν να αρρωστήσουν... ο εν λόγω και οι όμοιοι του, είναι γνώστες των επακόλουθων πριν προχωρήσουν στην επέμβαση και μάλιστα είναι επιλογή τους να ζήσουνε με "εύθραυστη" υγεία!!!
Κάτι τελευταίο : όταν λες πως το παιδί αυτό θα μας δείξει το δρόμο... μήπως το παιδί αυτό μπαίνει στη θέση ενός πειραματόζωου?
Όπως και να έχει, θα συμφωνήσω μαζί σου και με την Μαρία Νικολάου : αν αυτοί πρόκειται να είναι έτσι ευτυχισμένοι, εμείς ας μην τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, αλλά ας τους βοηθήσουμε κιόλας...
Απλά, πολύ φοβάμαι πως η ζωή τους, κάθε άλλο παρά ευτυχισμένη και φυσιολογική θα είναι!!!
Τα φιλιά μου, άτεκνα...

Aristodimos said...

Ο καθένας εχει δικαιωμα να ορίζει τον εαυτό του κατα πως κρινει και επιθυμει... Η διαφορετικότητα πρέπει να ειναι σεβαστη και αποδεκτη απο ολους μας...

(τωρα ειδα και την συνέχεια της Υπαρξης)
εσυ χαθηκες απο τον χωρο μου :)

Φιλιά
Αρης

Spitogata said...

Γιατρέ μου,
δεν μας τα λες καλά.
Δεν είναι αποκλειστικά ψυχιατρικές περιπτώσεις. Και δεν γενικεύονται. Υπάρχουν τόσες γενετικές διαφοροποιήσεις, όπως το σύνδρομο Κλαινεφελτερ όπου κάποιος γεννιέται με χρωμοσώματα ΧΧΥ και τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων. Ζει και με τα δύο ή αποφασίζει να επικρατήσει το ένα από αυτά, κάνοντας σχετικές επεμβάσεις.

Σαν γιατρός θα πρέπει πάντα να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό.
Πολλές φορές η ανθρώπινη φύση θα σε εκπλήξει...

και όταν αυτό συμβεί μια μέρα...

δεν θα αντιμετωπίσεις την περίπτωση
ως πειραματόζωο, αλλά με την προσοχή που αρμόζει σε κάτι ολότελα διαφορετικό από όσα έχεις έως τότε γνωρίσει!

Τα φιλιά μου ερμαφρόδιτα!

Spitogata said...

Άρη...

καλημέρα!
Συγγνώμη αλλά ο ελεύθερος χρόνος που έχω τώρα που ο μπέμπης άρχισε να μπουσουλάει είναι ανύπαρκτος.
Από αύριο πάμε και για καμιά βουτιά...
οπότε θα χαθώ ακόμα περισσότερο για μερικές μέρες!

Είμαι τακτική αναγνώστριά σου...
μην ανησυχείς!
Φιλιά δροσερά!

DR PAKO® said...

Μη συγχέεις διαφορετικά πράγματα... άλλωστε αυτό είπα εμμέσως : τα άτομα με Klinefelter έχουν γεννηθεί με XXY... τα "άλλα" άτομα, είναι ΧΧ ή ΧΥ που επεμβαίνουν στη φυσιολογική και υγιή τους κατάσταση...
Anyway, μεγάλη κουβέντα, δύσκολα να γίνει από εδώ!!!
Πάντως, συμφωνώ στο ότι ένας γιατρός πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό... και αν δεν είχα, δεν θα γινόμουν γιατρός φυσικά!!!
Τα φιλιά μου, open minded...

marianaonice said...

Αυτό που είπες! Θέλει αρχίδια για να κάνεις αλλαγή φύλου! Θέλει συνειδητοποίηση βαθιά και όσοι δεν την έχουν μόνο κριτική μπορούν να κάνουν!
Ανούσια και ανώφελη και που δεν τους αφορά το θέμα!!
Μπράβο σου που ανέδειξες αυτό το θέμα που είναι βαθειά ανθρώπινο...

Spitogata said...

Γατ-ρ-έ μου...

τι εστί φυσιολογικό;

Μεγάλη κουβέντα...
απάντησες ήδη!

Φιλιά στο open - minded
μυαλό σου!

Spitogata said...

Μαριάννα

την δροσιά σου απολαμβάνω πάντα!

Όσοι αρέσκονται μόνο στην κριτική δεν μπορούν πραγματικά να δουν μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.

Τον τόσο περίπλοκο μα και εξαιρετικά ενδιαφέρον εσωτερικό μας κόσμο!

Φιλιά δροσερά!