Friday 18 January 2008

ΑΝΑΝΔΡΙΑ

Ανανδρία (η)ουσιαστικό, δειλία // άνανδρη συμπεριφορά, αταίριαστη σε αντρικό χαρακτήρα. Η ιστορία με το DVD του εραστή Ζαχόπουλου, (που εκατό πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Χόλιγουντ να μου έδιναν, όχι μια θέση στο δημόσιο, δεν πήγαινα μαζί του) απέδειξε πως η ανανδρία έχει λάβει μορφή επιδημίας. Άνανδρος, αυτός που εκμεταλεύεται το αξίωμά του, για να γαμήσει. Άνανδρος όποιος καταγράφει κρυφά τον "Γ(ενικώς).Γ(αμάω) παράνομο εραστή" να πρωταγωνιστεί στην κατά τα άλλα προσωπική του τσόντα. Άνανδρος καθίσταται και ο κάθε δικηγόρος (λειτουργός της δικαιοσύνης γαρ), που συμμετέχει σε προσπάθεια εκβιασμού ή εκδίκησης, μέσω διακίνησης και προβολής μιας σεξουαλικής ιδιωτικής στιγμής. Άνανδρος ο όποιος δημοσιογράφος παραλαμβάνει ένα "τεκμήριο ανανδρίας" και αντί να ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, διασταυρώσει, αξιολογήσει και δημοσιοποιήσει την είδηση (ΠΡΟΣΟΧΗ: χωρίς κάνει δημόσια προβολή της τσόντας) τρέχει εν είδη τσάτσου, ιδιοτελούς ρουφιάνου, στην εξουσία για να συναλλαγεί. Κοινώς να πληρωθεί - αποζημιωθεί για τον κόπο του. Άναδρη η εξουσία που δεν τολμάει να αποκαλύψει, αντιθέτως προστατεύει, το όνομα του "φίλτατου" κομιστή - τσάτσου - ίσως και εκβιαστή της. Άνανδρη και η δικαιοσύνη, που όταν ζορίζεται είναι όχι μόνο τυφλή, αλλά και κουφή και μουγκή. Άνανδροι όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ώθησαν τον αυτόχειρα στην απόπειρα αυτοκτονίας και μετά αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη. Άνανδρος είναι και όποιος δημοσιογράφος πολύ θα ήθελε να βγάλει το ροζ DVD σε δημόσια προβολή, για να τρίβει τα χέρια του με τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά δεν το λέει. Άνανδροι και όσοι, χωρίς να ξέρουν όλη την αλήθεια, βιάζονται να μιλήσουν, να καταδείξουν, να στιγματίσουν και να κατηγορήσουν. Άνανδροι και αυτοί που επιχειρούν να συγκαλύψουν, για να συνεχίσουν να τρώνε ένα κομμάτι ψωμί ή για να πανε άλλο ένα ταξίδι με κυβερνητική αποστολή. Μα πάνω από όλα ΑΝΑΝΔΡΟΣ είναι αυτός που ξέρει ότι από ιδιοτέλεια ή βλακεία έκανε μια μαλακία και δεν έχει τα αρχίδια να το παραδεχτεί. Να σηκωθεί και να πει, ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, αντί να προσπαθεί πάση θυσία να κρύφτεί, πίσω από το δάκτυλό του. Όσο και να κρύβεται κανείς... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.

25 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Καλά... η έννοια αντρισμός έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο και σε όλους τους τομείς!
Δίκιο έχετε κι εσείς που αναρωτιέστε "πού χάθηκαν οι άντρες"...

hasapi grammata said...

telio to lexiko sou
i light me ta perita kila kai ti skoteini sineidisi NOY_DOY den tha to ektimisi... hehehe
to psipsini sta plaina tis selida sou vrike enan oreo xoro gia na kourniasi

Σπύρος said...

ΖΟΥΜΕ στην εποχή του ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ και της κλειδαρότρυπας εκει έχουμε καταντήσει ούτε ιδεολογία ούτε πολιτισμός τίποτα κατα τα άλλα μείωση των συντάξεων και των εισφορών και απο την άλλη ΕΚΑΤ € κάτω απο το τραπέζι με τους κοιλαράδες. Εχουμε τα χάλια μας ειμαστε στην ποιο παρακμιακή κατάσταση της νεότερης ιστορίας.Καλο βράδυ

marianaonice said...

Καλή μου φίλη θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω μαζί σου για το ότι η αμείλικτη αλήθεια έχει τον τρόπο της ν΄ αποκαλύπτεται, αλλά φοβάμαι ότι στη σημερινή κοινωνία μας η αλήθεια μάλλον μας φοβήθηκε και πέταξε μακριά. Γι΄αυτό αρνείται να εμφανιστεί σε όσες υποθέσεις έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και εξακολουθούν να μένουν σκοτεινές παρά τις ...έρευνες της ΑΝΑΝΔΡΗΣ Δικαιοσύνης όπως σωστά επισήμανες.
Και όλα αυτά που μας πλασσάρουν σήμερα για αλήθειες για το σήριαλ Ζαχόπουλου μην είσαι σίγουρη ότι μας δείχνουν το πραγματικό. Δεν ξέρω αν θα γίνει τελικά η αληθινή ...αποκάλυψη αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν!! Δεν πρόκειται για ...γκόμενα!! Απλά έρριξαν πολύ ροζ για να κρύψουν το μαύρο. Σκέψου ο Θέμος είπε ότι η εφημερίδα του δεν δίνει αλλά παίρνει dvd. Μήπως λοιπόν άλλο dvd έδωσε η Τσέκου και άλλο dvd πήρε;; ή έδωσε;; ο Αδριανός!!! Στο δεύτερο ποστ του μπλοκ μου είχα ανεβάσει ένα θέμα με τίτλο "μία απειλή στη Δικαιοσύνη οπουδήποτε είναι μία απειλή στη Δικαιοσύνη παντού"!! Σ΄ αυτήν οφείλεται το χάλι μας!!!! Να είσαι πάντα καλά

ΣΠΙΘΑΣ said...

Δεν θα διαφωνήσω για τους "άνδρες" και τους άνανδρους (ο ασκαρ, δίκιο έχει), έχουν την πρωταρχική ευθύνη (φαλλοκρατική η κοινωνία μας).
Αλλά αν προτάξουμε τον άνθρωπο (ανεξαρτήτως φύλου) απλώνεται η ευθύνη..
Η οικογένεια, οι μανάδες...τα πρότυπα τα κοινωνικά....αλλά 'αστο, καλύτερα.
Προέχει αυτό που έγραψες.
Καλημέρα.

ninemos said...

Τελικά έχουμε μείνει ελάχιστοι πραγματικοί άνδρες...

freemer said...

πολύ καλό το μπλογκ
πολύ ζηλεύω το γατούλι
πολύ άνανδρη είναι η κοινωνία
πολύ κακό για το τίποτα
πολύ ρεμούλα απλώς
πολύ αδιαφορία έτσι κι αλλιώς

τίποτα παιδί μου τίποτα
όλα γιά τα μάτια του σαλονάτου
που φτιάχνεται ξύνοντας τα
την ώρα που του τρέχουν τα σάλια
απ τη μαλακία

φαινόμενο όχι ελληνικό
με κάνει να αναρωτηθώ
που οδηγείτε το κόσμο ρε κουφάλες
κι εγώ ο ηλίθιος κάθομαι και τα δέχομαι
απαθής παρατηρητης
στη βόλεψή μου
στη μαλακία μου
και δε βαριέσαι αδελφέ

Meropi said...

Σπιτόγατα μου καλή,
κατ΄αρχάς θέλω να σου πω ότι μου άρεσαν οι αλλαγές σου.
Πάντα είχα την απορία γιατί λέμε άνανδρος, ανανδρία κλπ, ενώ η σωστή λέξη θα έπρεπε να είναι ανανθρωπία κλπ για να περιλαμβάνει και τις γυναίκες.
Λοιπόν αυτός ο τύπος (ο πάνω απ' ΟΛΑ άνανδρος) πάντα μου φαινόταν ότι κάτι κρύβει από τον τρόπο που μιλούσε. Αν έχεις προσέξει τρώει γράμματα.

Αλητισσα said...

Ο κοσμάκης έχει ανάγκη απο σεξ βια και ότι άλλο μπορεί ν'ανεβάσει την αδρεναλίνη του..
Αν είχανε κλείσει όλοι τις τηλεοράσεις τους στη "προσωπική" ζωή του καθενός και την είχαν ανοίξει στα σοβαρά θέματα που μας βασανίζουν καθημερινά,ίσως να είχαμε μια ελπίδα..
Μια παρακμάζουσα μάζα βλέπω..το "Πολυτεχνείο" κι οι όποιοι "αγώνες" για ένα καλύτερο αυριο έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν..
Βλέπω μια γενιά, που δε θα 'χει τιποτα να πιστέψει και τίποτα να περιμενει, να μεγαλώνει..
Σεξ,ψέματα και βιντεοταινίες "ταϊζουμε" τα παιδιά μας..
Κλείστε ρε παιδιά όλοι τις τηλεοράσεις..κλείστε τις..

Spitogata said...

Ασκάρ, δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα μας. Αλλά πόσο άνανδρα χειρίζονται ορισμένοι εκπρόσωποι του δημόσιου βίου σοβαρές υποθέσεις. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και παίζουν την κολοκυθιά.

Ευτυχώς για τον ανδρισμό, ξέρω κάποιους πολύ καλούς εκπροσώπους του είδους και εσύ είσαι ένας από αυτούς.

----------------------------------

Χασάπη, όπως ζητάω από τους άντρες μου να έχουν αρχίδια, έτσι απαιτώ και από την κοινωνία μας να ΄χει.Τώρα αν στον γραπτό λόγο πέφτει κάπως βαρύ, ας κλείσουν τα μάτια εκείνοι που ενοχλούνται.

----------------------------------

Λοκ, άψογο σχόλιο. Εκεί που δεν πρέπει τους πιάνουν οι τσιγκουνιές τους. Μην μοιράσουν 100 ευρώ, στο παππού της σύνταξης των 600. Αλλά εκατομμυριάκια μαζεμένα σε κάποιους παραγεμισμένους τενεκέδες.

sealike2 said...

Η πιο εξαιρετική αποτύπωση της καθημεριμόνητας που "σαλεύει". Ο χορός του παραλόγου έτσι όπως θέλουν να μας "μύησουν" σ' αυτό. Να παρακολουθούμε τα τεκτενόμενα με ένταση αγωνίας. Κομματιαστή η ιστορία-ανανδρία μοιράζεται, όπως η αντιβίοση με δόσεις. Κρίμα, για τους συντελεστές και για τους πολλούς που έχουν φθάσει στο σημείο να τους "ηρωποιήσουν".

Spitogata said...

Mariana, τα ανθρώπινα λαμόγια (με την κακή έννοια) προσπαθουν απεγνωσμένα να καλύψουν τις λαμογιές τους, όπως και ο σκύλος τα σκατά.
Όταν η δικαιοσύνη είναι εξαρτημένη και δεν τους τιμωρεί, πρέπει να βρεθεί τρόπος να τιμωρηθεί η δικαιοσύνη.
Η αλήθεια δεν είναι υποκειμενική, είναι καθολική και επέτρεψέ μου να επιμείνω. Κάποια στιγμή, ίσως αυτή που θα πονέσει και πιο πολύ, αποκαλύπτεται.
Οι υποκλοπές και τα ομόλογα θάφτηκαν από αυτούς που τα προκάλεσαν. Μπορεί αυτοί να νομίζουν για πάντα. Προσωπικά πιστεύω, προσωρινά.

Να είσαι πάντα καλά.

-----------------------------------

Σπίθα μην τα ρίχνουμε όλα στις μαμάδες. Όταν ο άλλος είναι μονοφαγάς και εκβιαστής, τι μας φταίει η μάνα του;
Όσο για τις γυναίκες δεν τις αφήνω απέξω. Στην συγκεκριμένη υπόθεση η συγκεκριμένη κυρία χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Αντίστοιχη λέξη όμως με την ανανδρία δεν υπάρχει. Μόνο Κατίνα και Πουτάνα, που είναι άλλα μεγάλα κεφάλαια.

-----------------------------------
Νινεμος...και μετριόφρονες επίσης!

Spitogata said...

Καπουτάν πως γίνεται και να τραβάς και να τα ξύνεις? Μπερδεύτηκα. Έχεις έμπνευση πάντως.

Το γατούλι έχει κουρνιάσει εκεί που πρέπει! Στην αγκαλιά μου. Ανοιχτή πάντα για όλα τα παιδιά μου.

-----------------------------------
Μερόπη, σε ευχαριστώ που το πρόσεξες. Δεν ξέρω από πότε χρονολογείται η έκφραση, αλλά είχε νομίζω ανέκαθεν να κάνει με την βαρύτητα της αντρικής τιμής. Ο άντρας ο σωστός, πρέπει να έχει λόγο, τιμή και αρχές. Αρχ... που λέγαμε. Αν δεν τα έχει γίνεται γυναικούλα, με την κακή έννοια και πάλι.

Δεν διαφωνώ με την ανάγκη δημιουργίας μιας λέξης που να καλύπτει και τις γυναίκες. Νομίζω πως το απάνθρωποι πλησιάζει όσο μπορεί.

Spitogata said...

Αλήτισσα, σωστά το έπιασες. Αυτό το ποστ βγήκε ως κραυγή αγανάκτησης μετά από μια ώρα παρακολούθησης τηλεόρασης.

Αηδίασα. Με όλους και με όλα. Ακόμη και η απόπειρα αυτοκτονίας, ανανδρία είναι. Όταν κάποιος θέλει να γλυτώσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Μου έλεγε χτες η πεθερά μου πως κλείστηκε σε ορφανοτροφείο κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου και πως επιβίωνε χωρίς γονείς και χωρίς αδέλφια μέσα στην πείνα, μεχρι που παντρέυτηκε και σκεφτόμουν πως εμείς έχουμε μεγαλώσει με κοκα-κόλα και τα παιδιά τώρα με freddocinno.

Εξέλιξη ή παρακμή;

Τα φιλιά μου

-----------------------------------

Sealike σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μία λέξη πολλοί αποδέκτες. Μια ιστορία, πολλοί εμπλεκόμενοι.
Μακάρι με λίγη αντιβίωση να πέρναγαν όλα. Φοβάμαι όπως πως εδώ ούτε η παραδειγματική λοβοτομή, δεν θα είναι αποτελεσματική.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Δεν νομίζω να διαφωνούμε. Για τη λέξη που ανέφερες (ανανδρία), ναι έτσι είναι και γι'αυτό ανέφερα τα υπόλοιπα....
ως "υπόλοιπα".

Takiz said...

Τα λες όπως πρέπει.

Του βαρέθηκα.
Άνθρωποι χωρίς ήθος.
Άνθρωποι χωρίς χαμόγελο.

Δεν αξίζουν ότι να τους μισήσω.
Μάλλον ούτε να τους φτύσω.
Τους βαρέθηκα.

Και να ξέρετε πλέων οι τηλεόραση μου είναι διακοσμητική σπίτι μου όπως και ο μπουφές.



Την καληνύχτα μου

ΥΓ
το νέο avatar είναι τέλειο....

Spitogata said...

Σπίθα μου μας πάει καλύτερα να συμφωνούμε!
Αφορμές ψάχνουμε, αλλά καθολικά δεν τις βρίσκουμε.

-----------------------------------

ΤακιΖ σε ευχαριστώ. Και εγώ βρήκα σε αυτό τον εαυτό μου.

Το χειρότερο που παθαίνουμε με όλα αυτά είναι η απάθεια που συνοδεύει την οργή. Κάτι σαν ηφαίστειο πριν την έκρηξη...

freemer said...

το ερώτημα που με απασχολεί εμένα σπιτόγατα, δεν θα μπορούσε να ναι πως μπορείς να τα ξύνης την ώρα που τραβάς μαλακία,
άλλωστε είναι τόσο κοντά που όχι μόνο εναλλάσσονται ως διαδικασίες αλλά το απολαμβάνουν κι ολας
με προβλημάτισες
και δεν θα το κρύψω
η μαλακία που μας δέρνει
ο ωχαδερφισμός
η αδιαφορία
για ότι δίπλα μας συμβαίνει
(εξαιρουμένου του πορνό)
ο ξυσαρχιδισμός
και τέλος πάντων
αυτό που σε κάνει να νιώθεις βολεμένος.
Aς πούμε αυτό που όλοι πιστεύουμε για τον δημόσιο υπάλληλο
χωρίς σίγουρα να ναι αλήθεια για το 1% αλλά για το 99%
και τέλος πάντων ρε σπιτόγατα για όλα αυτά που με ενοχλούν
με το δικό μου το μυαλό

Unknown said...

ανανδρία κάποιες φορές με παραπέμπει στο ανυδρία, στην ξεραΐλα, στην ερημοποίηση, στην έλλειψη όχι ανδρών, αλλά ανθρώπων...

mirela said...

Πραγματικά έχουμε γεμίσει "άντρες" που διατυμπανίζουν ότι φοράνε παντελόνια και είναι οι μεγαλύτερες κότες.Που πας ρε 60 και..με το audi TT να το παίξεις τζόβενο ,καιθες να μας πείσεις για τα προσόντα σου: ΑΙΣΧΟΣ

Anonymous said...

Τελικα αυτοί έφαγαν καλά , εκμεταλεύτηκαν τις κοπέλες με υποσχέσεις...τελικά πίεσαν και τον γ.γραμματέα να πηδήξει για να τον ξεφορτωθούν....και οι άλλοι τώρα βγάζουν τα τρελά τους απο την εφημερίδα, τις εκπομπές στη ΤιΒι κλπ...την αληθεια πότε θα την μάθουμε δεν ξέρω.

If...ιγένεια said...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ,
ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ,
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Έτσι..

Spitogata said...

Καλέ μου Seadreamer,

το πρώτο βήμα είναι να αρχίσουν να σε ενοχλούν, τα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω σου. Αυτό δείχνει πως μόνο αδιάφορο δεν σε αφήνουν.
Το επόμενο είναι να σε εξοργίζουν και να σε ωθούν να τιμωρείς με την στάση σου, όσους το αξίζουν.

Τα φιλιά μου

-----------------------------------
Street spirit, την λέξη ανανδρία την επέλεξα διότι οι περισσότεροι από όσους εμπλέοκονται στην ιστορία υποτίθεται πως φοράνε παντελόνια.
Υποτίθεται. Διότι με τα ξεκατινιάσματα και τα ψέματα που βλέπω να επικρατούν στον επαγγελματικό μου χώρο, όχι άντρες αλλά κατίνες θα έπρεπε να λέγονται.

Λυπάμαι που άνθρωποι υπάρχουν μεν πολλοί, αλλά η ανθρωπιά λείπει.

Spitogata said...

Mirella, συμφωνούμε.
Να συμπληρώσω...
Που πας ρε κοιλιόδουλο βόδι που 5 εκατομμύρια ευρώ δεν καλύπτουν ούτε στο μισό την βουλιμία σου?

Που πας ρε ασύστολε ψεύτη, που αρνείσαι την αλήθεια και νομίζεις πως άλλη μια φορά θα κάνεις την λαμογιά και θα την γλυτώσεις?

Που πας ρε λαμόγιο και αντί να παραδεχτείς έστω και την ύστατη στιγμή πως εσύ την έκανες την λαμογιά, βγαίνεις από τον ανακριτή και λες...δεν φταίω μόνο εγώ...και άλλοι το έδωσαν και άλλοι το είδαν...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Σε φαντάζομαι να βλέπεις την τσόντα του Χαζόπουλου και να γελάς.
Εδώ όμως ισχύει και μια παλιά ελληνική παροιμία. Γελάει καλύτερα, αυτός που γελάει τελευταίος!

Spitogata said...

Τρελοφ μου, ντρέπομαι πια να δηλώνω δημοσιογράφος.
Είναι άδικο όμως, γιατί οι περισσότεροι από μας αγαπάμε την ελεύθερη δημοσιογραφία, την βλέπουμε σαν λειτούργημα. Υπηρετούμε την αλήθεια. Όχι τα συμφέροντα της εξουσίας, ούτε της πλούσιας κοινωνίας.
Για μας η δημοσιογραφία δεν είναι μέσο εύκολου πλουτισμού, συναλλαγής με την εξουσία και τους επιχειρηματίες...
αλλά το όπλο μας απέναντί τους.

-----------------------------------
Ιφιγένεια χαίρομαι που συμφωνείς. Πιστεύω τόσο στην αλήθεια. Δεν με έχει προδώσει ποτέ.