Tuesday 18 September 2007

Η ΝΕΑ "ΑΝΤΡΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρωθυπουργός: Κώστας Καραμανλής * Υπουργός Επικρατείας: Θεόδωρος Ρουσόπουλος * Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα ΜπακογιάννηΥφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης και Πέτρος Δούκας * Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης: Προκόπης ΠαυλόπουλοςΥφυπουργοί: Παναγιώτης Χηνοφώτης, Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος * Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευ.ΜεϊμαράκηςΥφυπουργοί: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης * Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Βασίλης Μαγγίνας Υφυπουργός: Σοφία Καλαντζάκου * Υπουργός Οικονομίας: Γιώργος ΑλογοσκούφηςΥφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Γ.Παπαθανασίου, Νίκος Λέγκας * Υπουργός Ανάπτυξης: Χρήστος ΦώλιαςΥφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Σταύρος Καλαφάτης * Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αλέξανδρος ΚοντόςΥφυπουργοί: Κώστας Κιλτίδης * Υπουργός Δικαιοσύνης: Σωτήρης Χατζηγάκης * Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Γιώργος ΒουλγαράκηςΥφυπουργός: Πάνος Καμμένος * Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Κώστας Χατζηδάκης * Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ευρυπίδης ΣτυλιανίδηςΥφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος * Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος ΣουφλιάςΥφυπουργοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Σταύρος Καλογιάννης * Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαργαρίτης Τζίμας * Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΥφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος * Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Αρης Σπηλιωτόπουλος * Υπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης ΛιάπηςΥφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ στις 12 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. * Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρη Σιούφα. Πηγή: www.in.gr Ας ελπίσουμε πως η νέα κυβέρνηση θα είναι περισσότερο αποτελεσματική από την προηγούμενη. Περιέργως στο σχήμα συμμετέχουν μόνο δύο γυναίκες. Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και η υφυπουργός απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου. Γιατί άραγε επέλεξε ο πρωθυπουργός ένα τόσο "Αντρικό" σχήμα;

13 comments:

Anonymous said...

Γιατί ακόμη και τώρα οι γυναίκες στην εξουσία είναι εξωτικό φρούτο και μια παράταξη που είναι αρκετά παραδοσιάκη τη θέλει στο σπίτι με τα παιδιά, άντε να πλύνει κάνα σώβρακο και να πλέξει και την κάλτσα του στρατιώτου. Τόσο καλά. ΑΛλά και στο ΠΑΣΟΚ τα ίδια. Να μην πω για τον Αλαβανοτσίπρα. Μένει η Παπαρήγα, αλλά τι περιθώρια έχει να θεωρηθεί μια γυναίκα που θα πρόσεχε ένας άντρας;

Ασκαρδαμυκτί said...

Κορίτσια, μην με παρεξηγήσετε... αλλά πιστεύω πως η άσκηση εξουσίας, τουλάχιστον με τον τρόπο που ασκείται σήμερα, δεν ταιριάζει στις γυναίκες! Και ευτυχώς θα έλεγα...

Paranoia said...

Καλά να πάθουμε ιδίως εμείς οι γυναίκες που τους δοξάζουμε

If...ιγένεια said...

Θα συμφωνήσω, καλά να πάθουμε..

Spitogata said...

Καλημέρα σε όλους.

Το ερώτημα ήταν για την κυβέρνηση και όχι για την πολιτική γενικότερα.
Μάλλον ο Κ.Κ απελπίστηκε από την παρουσία γυναικών (εκτρωμάτων εδώ που τα λέμε) τύπου Μαριέττα, Φάνη, Ψαρούδα κατά την προηγούμενη θητεία.
Ειδικά η Μαριέττα με τις επιλογές και την άκαμπτη στάση της, κόντεψε να στοιχίσει τις εκλογές στο κυβερνών κόμμα. Οι ψηφοφόροι την τιμώρησαν ευτυχώς, αφήνοντάς την οριστικώς εκτός βουλής.

Είτε δεν υπάρχουν αρκετές αξιόλογες γυναίκες στο πολιτικό σκηνικό, ικανές να εμπνεύσουν, να υλοποιήσουν και να απαιτήσουν.

Είτε πάλι ενώ οι άνδρες σαραντάρηδες θεωρούνται μικροί και γοητευτικοί... οι γυναίκες της αντίστοιχης ηλικίας, αντιμετωπίζονται σαν καμένο χαρτί!

Ας ελπίσουμε πως ούτε εξωτικά φρούτα είμαστε όπως λες Ντορά, ούτε αταίριαστες με την εξουσία όπως θέτει ο Ασκάρ.

Η δική μας Χίλαρι...αργά ή γρήγορα θα αναδειχτεί!

ellinikos...diplos said...

Σωστή παρατήρηση spitogata, όπως έχει αποδειχθεί οι γυναίκες είναι αρκετά ικανές π.χ. εσύ φτιάχνεις με τα χεράκια σου τρομερές πίτσες Ριμανίας και να μην πούμε για την λαχανόπιτα με χοιρινό.

Spitogata said...

Ελληνικέ...Εγώ, ως γνήσια σπιτόγατα συνήθως τρώω, ότι με ταίζουν οι άλλοι!

-----------------------------------
Ώρα να την κάνω όμως για μια τσάρκα στην ύπαιθρο. Για καθαρό αέρα, νερό και να κατατροπώσω κανένα ποντικό!

Σας αφήνω να εμπεδώσετε την νέα Κυβέρνηση και από Παρασκευή ή Σ/Κ θα πέσει τέστ!

Φιλιά

drunk tank said...

η δικιά μας χίλαρι αν είναι να είναι σαν τη δική τους ή την μέρκελ ή τη θάτσερ παλαιότερα κάλιο που αργεί!

άσε που θυμάμαι κουβέντα φίλου μου πασόκου όταν εκλέχθηκε αρχηγός τους ο σημίτης: "αν θέλαμε γκόμενο θα βγάζαμε τον γιάννο...".

καλό σου βράδυ

Σπύρος said...

Συμφωνώ ότι έπρεπε να βάλει κάποια γυναίκα αλλα βρίσκεις κάποια ικανή στην ΝΔ..

Την Αννα ψαρούδα μπενάκη; ή την Φάνη πετραλιά ;

Anonymous said...

Ας μη το πάρουμε και πολύ στα σοβαρά είδα και την πρωην υπουργό παιδείας τι έκανε..και το πλήρωσε ακριβά !

Δεν είμαι της γνώμης ότι οι γυναίκες ειναι καλύτερες γι αυτο και με αφήνει αδιάφορη το σχήμα του Καραμανλή..και γενικότερα η πολιτική.

Φιλιά πάω στο άλλο μπλογκ να διαβάσω την ιστοριούλα σου ...

Aggelos Spyrou said...

Τώρα δηλαδή,
θα ήθελες τη Μαριέτα ή τη Φάνη πάλι;

:)))

Spitogata said...

Επανήλθα! Όαση να μπορείς να ξεφύγεις μέσα στην εβδομάδα, όταν όλοι πήζουν στην δουλειά!

Κωνσταντίνε, Λοκ, Τρελόφ και Άγγελε...
Η αισθητική του Έλληνα πάντως... μαζί με την Μαριέττα πέταξε από την βουλή και την Έλενα Κουντουρά!
Τί να πει κανείς!

Στο σπίτι...γρήγορα!

βασίλης said...

Οι γιναίκες πολιτικοί δεν είναι πολλοί. Θα ήθελα όμως την Έλενα Ράπτη στην κυβέρνηση την τωρινή