Sunday 22 July 2007

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.......................................8

Είχε γνωρίσει πολλούς ιδιαίτερους ανθρώπους, η Λαιλά. Το επέβαλλε ο αμφισβητίας εαυτός της. Άνθρωπος της νύχτας. Αγριόγατα. Δυναμική από παιδί. Ατίθαση ως έφηβη. Οδηγός street μηχανών, που ονειρευόταν να αποκτήσει σπόνσορα και να προωθηθεί σε επαγγελματικούς αγώνες ταχύτητάς. Μα εώς τότε, έπρεπε να ζει αξιοπρεπώς. Η νύχτα, της ταίριαζε περισσότερο. Όσο της έλειπε σε θηλυκότητα, αντισταθμιζόταν από την ανεπαίσθητη μαγκιά της. Απαραίτητη για να αντεπεξέλθει στην παραφορά των μεθυσμένων, ψυχικά και σωματικά.

Εδώ και έξι μήνες σερβίρει ποτά στους θαμώνες του La notte. Δεν είναι και ότι πιο ενδιαφέρον έχει κάνει στην ζωή της, εντούτοις περνάει καλά. Στο βιογραφικό της έχει καταγραφεί η ένδοξη εποχή του bar-tending σε strip club του Άμστερνταμ, άλλωστε. Μια περίοδο που νόμισε ότι τα είχε δεί και ζήσει όλα. Τότε που συνειδητοποίησε για πρώτη φορά, την έλξη που ασκούσε πάνω της το ίδιο φύλο. Οι άλλες γυναίκες. Τις παρακολουθούσε κάθε βράδυ να λικνίζονται, στον χορό του χρήματος. Παράλληλα γνώριζε τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω, από τα κουνάμενα κορμιά. Τα τόσο καυτά.

Ή Λαιλά, δεν το είχε αυτό ταλέντο. Δεν της άρεσε να βρίσκεται στο σημείο που χτυπάνε τα φώτα, αλλά εκεί που κρύβεσαι στο σκοτάδι τους. Ήθελε να γλυστράει ανάμεσα στα πλάσματα της νύχτας, να ψηλαφεί τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Εκεί έβρισκαν έκφραση και οι δικές της. Μπορούσε να συναντήσει διαθέσιμους άνδρες, ανικανοποίητες γυναίκες, πληγωμένες ψυχές ή απλούς τυχοδιώκτες. Διάλεγε και έπαιρνε. Λίγο από εδώ. Λίγο από εκεί. Λίγο και από όλα μαζί. Δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Δεν υιοθετούσε κανέναν ρόλο. Παραδινόταν μοναχά στα ένστικτά της και το θεωρούσε απολύτως λογικό.

Αν έπρεπε να φορέσει κάποια ταμπέλα, στον ερωτικό τομέα τουλάχιστον, επέλεγε τον αμφισεξουαλισμό. Bisexual, δήλωνε ευθαρσώς και δημοσίως. Γιατί να επιλέγει ερωτικό παρτενέρ βάση φύλου, υποστήριζε. Η ερωτική φλόγα μπορεί να ανάψει εξίσου ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, όσο και ανάμεσα σε δύο γυναίκες ή δύο άνδρες. Πρόκειται καθαρά για θέμα προσωπικής επιλογής και όχι κοινωνικού συμβολαίου. Η Λαιλά λοιπόν πότε είχε ερωτική σχέση με άνδρες, πότε με γυναίκες και πότε και με τους δύο μαζί.

Στο Άμστερνταμ όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν ρόδινα. Παρά το γεγονός ότι εργαζόταν στο άντρο της ακολασίας, οι κανόνες δεν ήταν πάντοτε υπέρ της. Προς το παρών δεν θέλει να θυμάται τα γεγονότα που την οδήγησαν στην διαφυγή της στο Παρίσι. Κρατάει μόνο πως της χρειάστηκαν οι γνώσεις Kick-boxing. Το είχε αφήσει χρόνια, αλλά την κρίσιμη στιγμή, όταν χρειάστηκε να υπερασπίσει την ίδια την ζωή της, το ύψος της κλοτσιάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Κάποτε θα μπορούσε να είχε κάνει πρωταθλητισμό. Είχε τις ικανότητες, της έλλειπε ωστόσο η πειθαρχεία. Το άφησε. Ευτυχώς δεν την άφησε. Αντιθέτως την γλύτωσε την κατάλληλη στιγμή.

Σήμερα παρακολουθεί τον ιδιοκτήτη του La Notte, τον Φιλίπ, με έκπληξη. Αυτός ο περίεργος τύπος, που την προσέλαβε αδιαφορώντας για την όποια προυπηρεσία της, επιτέλους εκδήλωνε ενδιαφέρον για κάποια γυναίκα. Τόσο ελκυστικό, μα και τόσο επιλεκτικό άνδρα, πρώτη φορά είχε γνωρίσει. Ήταν το μοναδικό αφεντικό που δεν της την είχε πέσει. Ο μοναδικός άνδρας με τον οποίο δεν μπορούσε να μιλήσει ανοικτά για γυναίκες. Αδιαφορούσε για τις προκλήσεις της και την άφηνε να παίζει όπως ήθελε εκείνη με τους θαμώνες. Το μόνο που ζητούσε από όλους, τους υπαλλήλους, αλλά και τους καλλιτέχνες ήταν να «υπηρετούν τον εαυτό τους».

To be continued....

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ Η' ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

10 comments:

Anonymous said...

Μαλιστα φιλεναδα γνωρίσαμε και την Λαιλά που έφυγε απο το Αμστερνταμ με την βοήθεια των πολεμικών τεχνών...όσο πάει και καλύτερο γινεται , πιο σκοτεινο απο ποτέ !

Βλέπεις δεν άντεξα και πέρασα να δω για λίγα λεπτά την συνέχεια

Πολλά φιλιά και να περνάς καλά εύχομαι

Spitogata said...

Βρε καλώς το νυχτοπούλι...
Έψαξες να βρεις Ίντερνετ μέσα στις διακοπές;
Χμμμ τρελομανούλα, παρουσιάζεις ενδείξεις bloggo - εθισμού. Ο Γιατρός συνιστά τρεις βουτιές ημερησίως. Καρπούζι και πεπόνι με λίγο τυρί.

(Εεεελα...για φρούτα καλά!!!!)

Χαίρομαι πολύ που ξέκλεψες χρόνο να περάσεις μια βόλτα. Έχεις δίκιο, έπεσε πολύ σκοτάδι...

Άντε να πάω και εγώ διακοπές, να μαζέψω ήλιο για τη συνέχεια!

Σε φιλώ γλυκά - γλυκά και εσένα και τον πρίγκηπα.

Σπύρος said...

Aποκτά τρελό ενδιαφέρον . . .ειδωμεν εν σπιτογατουλας ..

έχεις πρόσκληση στο blog moy!

Spitogata said...

Thanks Lock,

και για το ενδιαφέρον και για την πρόσκληση. Ανταποκρίθηκα ήδη.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε και πάλι αντιδράσεις εκ μέρους του φανατικού, αναγνωστικού κοινού!

alekos markellos said...

Νουάρ με εναλλαγές εικόνων βίντεοκλίπ.

Διαβλέπω, φόνους, αντιζηλίες, άγριο σέξ, φόνο;

alekos markellos said...

Υ.Γ :
Η επανάληψη της λέξης φόνος, ακούσια.

(ή μήπως το υποσυνείδητο...κλπ, κλπ,)

Spitogata said...

Χμμμμ...Αλέκο,

έχει εξάψει την φαντασία σου αντιλαμβάνομαι ή μήπως τα δολοφονικά ένστικτα;

Νομίζω ένας ψυχίατρος πρέπει να προστεθεί, για την συγγραφέα, τους ήρωες αλλά και τους αναγνώστες!

bladewalker said...

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
=
ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ

Anonymous said...

Αγαπητή μου αποκτά ενδιαφέρουσα πλοκή. Λέτε αφεντικό και υπάλληλος να κονταροκτυπηθούν για την ίδια γυναίκα; Το αφήνω την έξαψη της συνέχειας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ said...

ψυχίατρος ή ψυχαναλυτής-ψυχοθεραπευτής που είναι και της μόδας;